Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Disney+ heeft zijn eigen Harry Potter met deze sterke fantasy-serie

Eindelijk weer eens een hitserie op Disney+buiten Marvel of Star Wars. Percy Jackson and the Olympians is de nieuwe fantasy-serie van Disney+. Fantasy van goede kwaliteit voor kids uit de Harry Potter-generatie. Is dit dan hun nieuwe franchise?

De laatste jaren was het wel erg veel Star Wars en Marvel op Disney+. Met goede series als The Mandalorian en WandaVision als resultaat, begrijp ons niet verkeerd, maar andersoortige series sneeuwden onder. Dat lijkt Disney+ nu ook te beseffen. Marvel’s Echo is een van de uitzonderingen dit jaar, terwijl een nieuwe franchise zijn intrede doet.

Percy Jackson and the Olympians op Disney+

Percy Jackson and the Olympians is een Amerikaanse fantasy-televisieserie gemaakt door Rick Riordan en Jonathan E. Steinberg voor Disney+. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Riordan, die een groot succes werd na de boeken van Harry Potter. Nadat het laatste Harry Potter-boek uitkwam, stortte dezelfde groep lezers zich voor een groot deel op deze fantasy-reeks. Walker Scobell schittert als Percy Jackson, naast Leah Sava Jeffries als Annabeth Chase en Aryan Simhadri als Grover Underwood.

Het verhaal speelt zich af rond de 12-jarige halfgod Percy Jackson, zoon van Poseidon. Hij wordt door de Griekse god Zeus beschuldigd van het stelen van zijn bliksemschicht en racet tegen de klok om deze te vinden en de orde te herstellen op Olympus. Jawel, in deze fantasy-serie op Disney+ krijg je een lesje Griekse mythologie op de koop toe.

Lovende recensies voor de fantasy-serie

Op dit moment is Percy Jackson and the Olympians wereldwijd de best bekeken serie op Disney+, volgens filmdatawebsite Flixpatrol. En dan wordt de fantasy-serie ook nog eens goed beoordeeld door het publiek en filmcritici.

percy-jackson-and-the-olympians op disney+, harry potter
(Afbeelding: Disney+)

Op Rotten Tomatoes scoort de serie van Disney+ een score van 96% onder filmcritici en 84% onder het publiek. Dat is hoog, helemaal omdat fantasy-fans, die de boeken vaak al gelezen hebben, doorgaans extra kritisch zijn op verfilmingen. Ook IMDb is met een rating van 7,5 uit 10 uiterst positief.

‘Nieuwe franchise voor Harry Potter-generatie’

Een treffende recensie is te lezen op Inverse. “Percy Jackson and the Olympians op Disney+ is een perfecte verfilming van de mythologische fantasyboekenreeks van Rick Riordan. Dit verhaal heeft misschien wel de kracht om de troon over te nemen en de kinderen van de Harry Potter-generatie een nieuwe franchise te geven die met hen meegroeit”, schrijft Dais Johnston. Check het volledige recensieoverzicht.

Oordeel vooral zelf: Percy Jackson and the Olympians is nu te streamen op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.