Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu in IMAX op Disney+: de nieuwe superhelden van Marvel Phase 4

Iets langer dan twee maanden ging Eternals in première in de bioscoop, maar vanaf vandaag (12 januari) is de Marvel-film over de nieuwe groep superhelden al te streamen

Afgaande op de recensiewebsites als Rotten Tomatoes en IMDb is het by far niet de beste Marvel-film, maar laat je daar niet te veel door afleiden.

Eternals te streamen op Disney+

Net als Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is ook Eternals zo’n twee maanden na de wereldwijde première al te streamen. Dat is een strategie die Disney+ al wat langer uitvoert, mede veroorzaakt door de pandemie.

Aan de cast van Eternals ligt het in ieder geval niet. Gemma Chan als Sersi, Richard Madden als Ikaris, Kumail Nanjiani als Kingo, Lia McHugh als Sprite, Brian Tyree Henry als intelligente uitvinder Phastos en zo gaan we nog even door. Andere rollen zijn er voor Lauren Ridloff als Makkari, Barry Keoghan als Druig, Don Lee als Gilgamesh, Kit Harington als Dane Whitman, Salma Hayek als Ajak en Angelina Jolie als Thena.

De nieuwe groep superhelden van Marvel Phase 4

De meesten van hen zijn onderdeel van de Eternals, een nieuwe groep superhelden binnen het Marvel Cinematic Universe. De ‘onsterfelijken’, die al duizenden jaren ongezien tussen de mensen op aarde leven, moeten de planeet redden tegen de monsterlijke wezens Deviants, die sterker zijn dan ooit. Deviants zijn net als zijzelf geschapen door de Celestials, kosmische wezens met bijna ongelimiteerde krachten. De film is een introductie van een voor het grote publiek nieuwe groep helden, dus naast een goede film is het ook een noodzakelijke voorstelronde. Van de opvolgers en spin-offs verwachte we dan ook meer. Hoe dan ook een kijktip.

Eternals is vanaf nu te zien op Disney+. Daarbij heb je de keuze tussen IMAX Enhanced en Breedbeeld. Lees op deze overzichtspagina meer over de film en check vooral ook even de rode loper-looks tijdens de première,

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.