Inga Stoit
Inga Stoit Stijl 31 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze schoenen maken jouw outfit compleet

Kleding maakt de man en bij een complete outfit horen de juiste schoenen. Tegenwoordig is er qua combinaties ontzettend veel mogelijk. Denk aan: oxfords onder een spijkerbroek en sneakers onder een pak. Meerdere mogelijkheden dus, maar dat maakt nog niet dat je helemaal nooit meer slecht voor de dag kan komen. Het succes van de juiste kleding/schoen-combinatie zit ‘m voornamelijk in de kleurkeuze. Hieronder een paar voorbeelden. 

Zwart

Het beste voorbeeld: een paar zwarte Oxfords. Deze schoen zorgt al snel voor dat ‘aangeklede’ gevoel. Ze zijn mooi draagbaar onder een pak, maar ook onder een meer casual look. Zwart op zwart is altijd goed. Ook top: zwarte schoenen in combinatie met wit of grijstinten. Ga je voor een meer casual look, verkies dan derbies boven oxfords. Meer over de verschillen tussen nette schoenen, lees je hier. Pro-tip: laat deze schoenen het beste tot z’n recht komen met een slank gesneden broek.

Deze schoenen staan het mooiste onder jouw broek

Bruin

Bruin is de kleur van ‘slimme’ schoenen. Bruine schoenen staan onder vrijwel elke nette outfit, ze ogen namelijk minder strak in vergelijking met zwart. Combineer bruine schoenen met een grijs of blauw pak en je hebt goud te pakken. Denim past hier ook mooi bij, denk aan je donkergekleurde spijkerbroek afgemaakt met een mooi paar bruine schoenen. Over het dragen van een zwarte jeans en bruine schoenen, zijn de meningen verdeeld. Tip: zorg dat de tint nog altijd dichter bij zwart dan bruin is.

Deze schoenen staan het mooiste onder jouw broek

Oxblood, rood-bruin

De kleur is iets wat opvallend, maar heeft een hele neutrale werking. Ze hebben dezelfde vriendelijke uitstraling als bruine schoenen, maar zijn net iets brutaler. De uitgesproken kleur hoef je echter niet alleen naar feesten en partijen te dragen, deze look doet het alledaags ook goed. Ga je voor de geklede look, verkies dan derbies boven oxfords. Deze gaan goed samen met: pakken, jeans en chino’s. Voor de mannen die dag in dag uit een pak dragen, zal deze kleur je een minder eentonig gevoel bezorgen. Casual werkt eveneens prima met deze kleur, denk aan (kleurrijke) chino’s en licht-gewassen denim.

Deze schoenen staan het mooiste onder jouw broek

Tan

Tan kan er goed uit zien wanneer je het redelijk combineert. Een verzorgde totale look is dus een vereiste. Formeel gezien kan dit je look meer personaliseren. De kleur werkt lekker met heldere tinten blauw en maakt patronen als streepjes of blokjes minder opvallend. Tan werkt voor spijkerbroeken en chino’s in alle tinten (lekker makkelijk). Met name in de zomer! Zo maken ze je gehele look wat lichter. De tan kleur werkt ook prima met korte broeken.

Deze schoenen staan het mooiste onder jouw broek

(Marine)blauw

Kies je voor blauw, doe dit dan slim. Blauw is een kleur die onmisbaar is in je kledingkast en is als kleur van een schoen, niet minder mooi. Blauw doet het fantastisch in een meer casual look. Marineblauw is de kleur die je nastreeft en staat mooi onder een donker gekleurde broek (donkerblauw, niet zwart!). Combineer dit niet over de top, hou het simpel. De look is mooi onder een chino, vooral wanneer enkels zichtbaar zijn. Kies je voor de ‘enkel’ chino, verstop dan je sokken. Die verknallen je comfortabele look.

Deze schoenen staan het mooiste onder jouw broek

Witte sneakers

Witte sneakers doen het vrijwel altijd goed. Zowel onder een pak, jeans of chino. Je doet het dus snel al goed met een mooi paar witte sneakers, de voorwaarde is echter wel: hou ze schoon. Eigenlijk is ‘de regel’ heel simpel: het kan onder alles, behalve onder een die hard maatpak. Dat vraagt om meer. Casual: top! Harvey Specter: not.

Deze schoenen staan het mooiste onder jouw broek

 

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.