Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Absurde lijst cameo’s Deadpool 3 gelekt, met Nederlandse actrice

Deadpool 3 laat waarschijnlijk nog een stuk langer op zich wachten, maar dan heb je ook wat: een absurde lijst met vermeende cameo’s is gelekt. Inclusief de Nederlandse actrice Famke Janssen, geen onbekende van Marvel.

Vier jaar na de tweede Deadpool-film begon in juli eindelijk Deadpool 3 met filmen. Dit keer onder het dak van Disney, dat in 2019 20th Century Fox overnam. Daarmee zijn Deadpool en andere Marvel-helden eindelijk weer terug in de stal van Marvel Studios, na een complexe achtbaanrit aan filmrechten-issues. Eindelijk.

Slecht nieuws voor Deadpool-fans

Helaas hield het feestje snel op. Regisseur Shawn Levy (Stranger Things) moest na een paar weken zijn filmcrew weer naar huis sturen, want de huidige Hollywood-stakingen gingen diezelfde maand van start. Ondertussen zijn we een maand verder en ligt de boel nog steeds stil in Amerika. Acteurs als Jack Black en Bryan Cranston gaan nog dagelijks de straat op met spandoeken en protestborden. De Nederlandse actrice Famke Janssen was haar tijd overigens al ver vooruit, en ging in 2016 al de barricade op.

Deadpool 3 Ryan Reynolds Hugh Jackman Wolverine
(Afbeelding: Ryan Reynolds @ YouTube)

Daardoor komt vrijwel elke grote studio in de knel qua bioscoopagenda’s. De planningen lopen stuk. Daardoor worden langzamerhand steeds meer films en series uitgesteld, en in het geval van, ja, helaas, Deadpool 3, ook films volledig van de planning geschrapt.

De Amerikaanse entertainmentblog ComicBook.com heeft een nieuwe versie van Disney’s bioscoopplanning bemachtigd, waarop opeens Deadpool 3 nergens meer te bekennen is. De film stond tot voor kort nog op de planning voor 3 mei 2024.

Deadpool 3 krijgt absurde hoeveelheid cameo’s

Balen, maar gelukkig lijkt de Marvel-film absoluut het wachten waard te gaan worden. Naast gelekte setfoto’s die een enorme meta-grap verraden, lijkt het er namelijk op dat Deadpool 3 een absurde lijst aan cameo’s gaat bevatten. Daar waren Deadpool 1 en 2 al goed in, maar Ryan Reynolds en co lijken daar nu een stap verder in te gaan. Zeg gerust: stappen.

Deadpool-bedenker Rob Liefeld kreeg ondanks al een castlist te zien, waarna hij enthousiast het volgende deelde: “Wat ik weet, dat gaat je echt omver blazen. Dat ik alles wat ik ga zeggen, it’ll melt your face. Ik denk echt dat mensen freakin’ omver geblazen gaan worden.”

Een flauwe tease, zou je terecht kunnen stellen, maar gelukkig blijft het daar niet bij. Althans, als je bereid bent om een gereputeerde insider te geloven, zonder verder bewijs. De Disney-experts van The DisInsider beweren namelijk te de cameo-lijst te hebben bemachtigd.

Spoilers! Je bent gewaarschuwd!

Je bent gewaarschuwd: dit soort cameo’s zijn het tofst als je erdoor verrast wordt in de context van de film zelf, dus het zijn grote spoilers. Overweeg vooral om lekker bijvoorbeeld dit artikel over de beste docu van 2023 te lezen, in plaats van jezelf te spoilen. Dan is de verrassing volgend jaar des te groter als je in de bioscoop zit.

Alle gelekte cameo’s Deadpool 3

Je leest toch verder en wil weten wie er naast die Nederlandse actrice nog meer een gastrol heeft? Top, want het is een absurde waslijst aan bekende gezichten, waaronder zelfs Taylor Swift als de muzikale X-Men Dazzler. Komt ie:

 • Brian Cox als William Striker
 • Halle Berry als Storm
 • Owen Wilson als Mobius
 • Famke Janssen als Jean Grey
 • Lewis Tan als Shatterstar
 • Channing Tatum als Gambit
 • Ben Affleck als Daredevil (!)
 • Taylor Swift als Dazzler
 • Taron Edgerton als Wolverine
 • Elizabeth Olsen als Wanda Maximoff
 • Tara Strong als Miss Minutes
 • Tom Hiddleston als Loki
 • Dafne Keen als X23
 • Rebecca Romijn als Raven
 • Julian McMahon als Doctor Doom
 • Patrick Stewart als Professor X
 • Ian McKellen als Magneto
cameo's, famke jansen, nederlandse actrice, deadpool 3
Famke Janssen in X-Men (Afbeelding: Marvel)

Meta-humor

Damn. Tja, waar moeten we beginnen? Voor zowel de Marvel-kenner als de popcultuur-liefhebber zitten er een hoop grote namen tussen, maar vooral ook grote en ronduit iconische personages.

De meta-humor spat nu al van je scherm af: Taron Edgerton zou naar verluidt de nieuwe Wolverine worden, een gerucht dat nu voer lijkt te gaan worden voor een cameo met een knipoog. En de Nederlandse actrice Famke Janssen speelde natuurlijk Jean Grey in X-Men.

Spider-Man en slag om de arm

Een eerdere insider noemde Deadpool 3 al “de Spider-Man: No Way Home van het Fox X-Men-universum.” Een opmerking die toen misschien overdreven klonk, maar als de bovenstaande cameo-lijst echt blijkt te kloppen, dan hebben Shawn Levy en Ryan Reynolds echt een achtbaanrit van jewelste in de pijplijn zitten.

Zolang de stakingen voortduren blijft het echter bij dat: plannen. Sterker nog, uitstel van de draaidagen kan ook weer nieuwe scheduling issues opleveren, waardoor cameo’s potentieel niet door zullen gaan. Neem de gelekte lijst dus op meerdere fronten met een flinke korrel zout!

The DisInsiderComicBook.com

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.