Coen Grutters
Coen Grutters Rijk en Beroemd 28 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De zware baan van Victoria, het zusje van F1-ster Max Verstappen

Jaren van intensieve opvoeding en coaching hebben hun vruchten afgeworpen. Max Verstappen domineert de Formule 1 en heeft inmiddels al drie wereldtitels op zak. Je zou haast vergeten dat Jos nog meer kinderen heeft, onder wie Victoria Verstappen. Welk carrièrepad bewandelt het zusje van de F1-ster eigenlijk?

Net als Max Verstappen, is ook Victoria dochter van Sophie Kumpen en Jos Verstappen. Zij gingen uit elkaar en later kreeg Jos nog twee kinderen met andere vrouwen. Na de scheiding in 2008 trok Max voornamelijk met zijn vader op om de Formule 1-droom na te jagen.

De carrière van Victoria Verstappen

Die droom is nu werkelijkheid geworden. Daardoor heeft vader Jos nu zelf de racehandschoenen weer opgepakt. Ook kan hij wat meer tijd doorbrengen met zijn dochter, al schort het nu misschien juist bij Victoria Verstappen aan gaatjes in de agenda. Ze zit namelijk niet stil nu Max Verstappen aan de weg timmert als F1-coureur. Op haar 21ste richtte ze al haar eigen kledinglijn op: Unleash The Lion. Het is een door Victoria ontworpen collectie met Formule 1-gerelateerde merchandise.

Als zusje van Max Verstappen was het haast onvermijdelijk dat ook zij in meer of mindere mate bekendheid zou verwerven. Waar inmiddels ruim 11 miljoen mensen haar broer volgen op Instagram, telt het account van Victoria Verstappen ook al ruim 300.000 volgers. Een respectabel aantal, waardoor ze zich naast mode-ontwerper ook influencer mag noemen.

Zwaarste baan van zusje F1-ster Max Verstappen

Toch valt dit alles vermoedelijk in het niet bij haar zwaarste baan: moederschap. In het verleden gaf ze aan altijd al jong moeder te willen worden. Dat is gelukt. Met haar vriend Tom Heuts heeft Victoria Verstappen inmiddels al twee kinderen. In 2020 beviel ze van zoon Luka en een jaar later van nog een jongen, Lio. Daar blijft het niet bij. Een derde kindje is onderweg en wordt in juni verwacht. Tja, dat is pas echt een pittige baan.

Viaplay stunt met korting voor F1-seizoen 2024 en biedt gratis extra

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.