Martin de Coninck
Martin de Coninck Disney+ 20 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe kerstfilms op Disney+ (en een serie) voor kerst 2022

Kerst en Disney, dat zijn natuurlijk twee handen op één buik. Het is dan ook geen verrassing dat streamingdienst Disney+ een aantal eigen producties uitbrengt deze periode. En zeker niet de minste. We geven je een lijst met vier kerstfilms op Disney+ om het kerstvuurtje alvast goed aan te steken.

Nu heeft Disney+ wat betreft het kerstaanbod misschien wel een streepje voor op andere streamingdiensten. Zo is Disney eigenaar van Marvel en die franchise komt binnenkort met een heel coole kerstfilm op de proppen.

Nieuwe kerstfilms (en een serie) op Disney+ in 2022

Bovenaan de lijst een kerstfilm waar menig Marvel-filmliefhebber reikhalzend naar uitkijkt.

1. The Guardians of the Galaxy Holiday Special (25 november)

We hebben het natuurlijk over The Guardians of the Galaxy Holiday Special, de special op al op 25 november verschijnt. Dat wordt weer meeleven met Star Lord en zijn kompanen. Zal Groot zijn schattige babyvorm inmiddels hebben ingeruild voor een wat robuustere boom?

2. Disenchanted (18 november)

Het langverwachte vervolg op Enchanted (2007) is er eindelijk. Vanaf vandaag (18 november) stream je Disenchanted (onttoverd, als dat een echt woord is) waarin we wederom genieten van superster Amy Adams en Patrick Dempsey. Die laatste kennen we natuurlijk ook als McDreamy uit de hitserie Grey’s Anatomy. Kortom, een ijzersterke cast die ons hopelijk weer flink betovert in deze uitbundige Disney-film.

3. The Hip Hop Nutcracker (25 november)

We vervolgen de lijst met kerstfilms op Disney+ met ander soort tovenarij. In The Hip Hop Nutcracker wordt de tijdloze balletvoorstelling De Notenkraker van componist Tsjaikovski in een compleet nieuw jasje gestoken. Een hiphop-jasje, welteverstaan. Geniet van een eigentijdse interpretatie van de klassieke voorstelling met grote namen uit de hiphop-wereld.

4. The Santa Clauses (serie, eerste twee episodes al te zien)

De goedlachse Tim Allen speelt de kerstman al sinds 1995 in achtereenvolgens The Santa Clause 1,2, én 3 en trekt het roodwitte pak gewoon weer uit de kast. Ditmaal schittert hij als kerstman in een miniserie, die de draad weer oppakt na het derde deel uit de franchise. In The Santa Clauses raakt de kerstman op leeftijd en besluit hij dat het tijd is om op zoek te gaan naar een opvolger.

Alle kerstfilms op Disney+ gezien? Check dan ook de nieuwe kerstfilms op Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.