Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

De meest gestreamde Netflix-series in 2023 en het aantal kijkuren

Netflix heeft de vijf meest gestreamde series van 2023 onthuld. Dit is bepaald op basis van het totale aantal kijkuren wereldwijd.

Om het direct even in perspectief te zetten: de meest gestreamde Netflix-serie ooit is Squid Game, met alleen al in de eerste 28 dagen een wereldwijd totaal van 1,65 miljard kijkuren. Dat gaan de best bekeken series van 2023 niet halen.

De meest gestreamde Netflix-series in 2023

Wel werd er in 2023 wereldwijd weer absurd veel gestreamd via Netflix. Zo was begin dit jaar Wednesday een enorme hit, maar de nummer één onder de meest gestreamde series van afgelopen jaar is toch wel een verrassing. De top 5, samen goed voor 3,1 miljard kijkuren, uitgelicht.

1. The Night Agent – 812 miljoen kijkuren

Je hebt geen topcast of grote franchise nodig voor een hitserie, zo blijkt. Met 812 miljoen kijkuren is The Night Agent, over de in het Witte Huis werkzame FBI-agent Peter Sutherland, de best bekeken Netflix-serie van 2023. Lees hier meer over The Night Agent.

2. Ginny & Georgia seizoen 2 – 665 miljoen kijkuren

Ginny & Georgia seizoen 2 is in totaal 665 miljoen uren gestreamd. De serie gaat over een jonge moeder en haar tienerdochter. Lees hier meer over Ginny & Georgia.

3. The Glory – 622 miljoen kijkuren

Squid Game is niet het enige Zuid-Koreaanse succes van Netflix. In 2023 behoort The Glory tot de best bekeken series met in totaal 622 miljoen kijkuren. Deze Koreaanse wraakthriller gaat over Moon Dong-eun, een vrouw die op de middelbare school gruwelijk misbruik heeft overleefd. Jaren later zet ze een wraakplan in werking, om de daders te laten boeten voor hun misdaden. Lees hier meer over The Glory.

4. Wednesday – 507 miljoen kijkuren

De serie met verreweg de meeste publiciteit is Wednesday, een heerlijke spin-off van The Addams Family. Zoals voorspeld heeft de show met een geniale Jenna Ortega in de hoofdrol een plek verworven in de top 5 meest gestreamde series op Netflix in 2023. Check het briljante detail in Wednesday dat door iedereen over het hoofd is gezien.

5. Charlotte: A Bridgerton Story – 503 miljoen kijkuren

Queen Charlotte: A Bridgerton Story is een waardige afsluiter van de top 5 best bekeken Netflix-series van 2023. De spin-off van het coming-of-age kostuumdrama Bridgerton is in totaal 503 miljoen uren gestreamd.

De series zijn allemaal nog te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.