Martin de Coninck
Martin de Coninck Apple TV+ 26 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

De 7 beste series van 2022 volgens IMDb en waar je ze streamt

Met zoveel verschillende streamingdiensten en series is het soms best lastig de juiste keuze maken. We helpen je een handje met de zeven beste series van 2022. De lijst is samengesteld door IMDb.

2022 was een fantastisch jaar voor serieliefhebbers waarin grote titels verschenen, zoals The Lord of the Rings: The Rings of Power en House of the Dragon. Eerstgenoemde heeft deze lijst trouwens niet gehaald vanwege de tegenvallende beoordelingen, maar een hoop andere briljante series wel. Genoeg kijkmateriaal, dus.

De beste series van 2022 volgens IMDb

Bovenaan de lijst met beste series volgens IMDb een creatief meesterwerk dat je streamt op Apple TV+

1. Severance – Apple TV+ (8.8 op IMDb)

Een geniale serie waarin we Mark volgen, die zichzelf heeft laten ‘splitsen’. Thuis, in zijn vrije tijd, heeft hij geen idee wat hij op kantoor uitvoert en vice versa. Een mysterieuze serie met lovende kritieken.

2. Heartstopper – Netflix (8.7 op IMDb)

Tieners Nick en Charlie ontdekken dat hun band misschien wel verder gaat dan alleen vriendschap. Heartstopper is een opbeurend LGBTQ+-drama over tienervriendschap en liefde gebaseerd op de roman van Alice Oseman. Het recept voor een van de beste series van 2022.

3. House of the Dragon – HBO Max (8.5 op IMDb)

De prequel-serie van de hitserie Game of Thrones stelt zeker niet teleur. Dezelfde heerlijke sfeer die we gewend zijn van GOT spat van het scherm in deze briljante serie, waarin families met elkaar (en onderling) strijden om de absolute macht. Oh ja. En draken, heel veel draken.

4. Andor – Disney+ (8.4 op IMDb)

Halverwege de lijst met beste series van 2022 volgens IMDb vinden we een Star Wars-serie die – in tegenstelling tot Obi-Wan Kenobi – wél aan de hooggespannen verwachtingen voldoet. Andor beschrijft de vormingsjaren van de rebellen in aanloop naar de Star Wars-film Rogue One: A Star Wars Story. In deze serie volgen we rebellenspion Cassian Andor die samen met een groep de eerste zaadjes plant voor wat zal uitgroeien tot een volwaardig rebellenleger.

5. The Bear – Disney+ (8.4 op IMDb)

Een geweldige serie over de jonge, gelauwerde chefkok Carmy die terugkeert naar zijn geboortestad Chicago waar hij de broodjeszaak van zijn overleden broer overneemt. Onbeantwoorde vragen, forse schulden, complete chaos en een team vol eigenzinnige figuren zijn ingrediënten voor een uniek meesterwerk. Eet smakelijk.

6. Black Bird – Apple TV+ (8.2 op IMDb)

Acteur Taron Egerton overtreft zichzelf in deze geweldige thriller. In Black Bird speelt hij Jimmy Keen, een drugsdealer die voor minimaal 10 jaar achter de tralies verdwijnt. Dan biedt de FBI hem een kans om onder zijn straf uit te komen. Hij moet alleen wel even infiltreren in een maximaal beveiligde gevangenis en een bekentenis ontfutselen bij een seriemoordenaar.

7. 1899 – Netflix (7.7 op IMDb)

We completeren de lijst met beste series van 2022 volgens IMDb met een heerlijk mysterieuze serie van Duitse makelij. 1899 is van dezelfde makers als Dark en neemt je mee naar 1899, waar niets is wat het lijkt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.