Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 10 nov 2018
Leestijd: 6 minuten

De 20 beste tips voor het perfecte trio

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, maar ga niet te voortvarend aan de slag. Je vaste partner spontaan verrassen door je jeugdliefde uit te nodigen in het kingsize bed is misschien niet de beste methode om haar mening te peilen. Hieronder een paar tips waardoor een trio wél succesvol wordt.

 1. Betrek geen bekenden in je seksleven

Vrienden zijn vrienden en geen potentiële sekspartners. De beste persoon om een ​​triootje mee te hebben, is iemand die je  bij voorkeur slechts oppervlakkig kent.

 1. Sta niet open voor een relatie

Het experimenteren met trioseks zou je enkel moeten doen als er sprake is van een langdurige, stabiele relatie. Op die manier vermijd je de kans dat een van beiden verliefd wordt op de bedpartner. Heb je een voorkeur voor een bepaald persoon, dan is de kans groot dat er al gevoelens leven. Niet doen dus.

 1. Seks met een onbekende is het beste

Echt goede trio beleef je het beste met een onbekende. Het gaat immers om de seks en de beleving ervan, niet om de emoties. Probeer dus een trio met een bekende te voorkomen. Dat is niet alleen ongemakkelijk, je gaat al snel andere dingen delen binnen de relatie en dat zou je eigenlijk moeten voorkomen.

 1. Wees ontspannen

Seks moet eigenlijk een hele natuurlijke en ontspannen beleving zijn. Ben je van nature wat gespannen of gewoon veel te snel opgewonden, zorg dat voor een aangename sociale setting. Eerst wat drinken kan heel goed helpen om de juiste setting te krijgen.

 1. Intimiteit krijg je niet, dat bouw je op

Bouw de intimiteit op. Als drie van jullie samenkomen, duik dan niet meteen in bed. Breng een tijdje samen door, eventueel onder het genot van een glas wijn of een goede whisky. Bouw de intimiteit rustig op zodat iedereen zich prettig voelt en het voor iedereen aangenaam kan zijn.

 1. Vervelend maar wel noodzakelijk: condooms

Anno 2018 loop jemakkelijker een SOA op dan dat je een kopje koffie besteld. Kortom, neuk verantwoord en veilig. Gebruik slechts een hand om je partner te stimuleren en zorg voor voldoende condooms. Hoe geil het misschien ook is, het zelfde condoom gebruiken bij twee verschillende partners is niet verstandig

 1. Denk niet alleen aan de nieuwe sexpartner

Waarschijnlijk de belangrijkste, ongeschreven regel: geef je partner voldoende aandacht. Hoe spannend die extra vrouw ook is, je eigen partner mag je nooit verwaarlozen. Doe je dat wel, dan is de kans groot dat jouw behoefte aan een trio voort komt uit een egoïstische motivatie.

 1. Wees betrokken

Niets is vervelender dan lijdzaam toe te kijken hoe je vriendin zich helemaal verliest in de nieuwe bedpartner (tenzij het echt je ding is natuurlijk). Blijf betrokken, wees actief en geef aandacht aan beiden.

 1. Toon respect naar je partner toe

Gaat je partner even naar de badkamer of wil ze zich even terugtrekken, zorg dan dat je haar blijft respecteren. Hoe goed het ook misschien klinkt in je oren, doorgaan met het verwennen van de trio-partner is geen goed idee en kan rampzalig uitpakken.

 1. Wel of niet neuken, that’s the question

Jij ervaart seks heel anders dan je partner. De een vindt het tongzoenen al extreem intiem, de ander trekt de lijn bij een (volledige) penetratie. Ook bij het plannen van een trio is het belangrijk te weten wat wel of niet acceptabel is. Wil ze niet dat je de ander echt penetreert, doe het dan ook niet.

 1. Zuigzoenen en meer

Leuk om een zichtbare herinneringen te hebben aan een vreselijk geile avond, het is niet verstandig. Geen hickies, rode striemen van haar nagels vanwege dat geweldige orgasme in je rug of wat dan ook. Het kan zomaar je vaste partner enorm gaan irriteren. Niet overwegen dus. ♥️ Lees ook: ‘8 vrouwen over hun mooie en heftige ervaringen tijdens een tio’ ♥️

 1. Seks beleef je met passie, niet met je ego

Wees niet zelfzuchtig. Trio’s gaan meer over het geven en bevredigen van de andere twee mensen dan het voldoen aan je eigen verlangens. Als je wilt dat het een succes wordt, richt je dan meer op de anderen dan op je eigen behoeften.

 1. Toestemming

Als je niet zeker weet wat je doet, doe het dan niet. Houd je eigen partner wel van anale seks, ga er dan niet vanuit dat dit ook geldt voor de nieuwe bedpartner. Dat gaat natuurlijk ook op voor andere wensen of activiteiten in bed. Je kunt altijd naar je partner kijken voor bevestiging. Vragen om toestemming van je partner voor alles wat je doet, kan soms dodelijk zijn. Probeer daarom zoveel mogelijk non-verbaal te communiceren.

 1. Verdeel je aandacht gelijkmatig

Door veel aandacht te schenken aan de derde persoon, kan je geliefde zich genegeerd voelen. Het lijkt misschien egoïstisch, maar als je om je partner en je eigen relatie geeft, zorg er dan voor dat je meer aandacht besteedt aan je eigen geliefde. De beste manier om de derde persoon meer betrokken te laten voelen, is door je op die persoon te concentreren, samen met je eigen partner.

 1. Contact houden

Het is altijd beter als de derde persoon die je in jullie seksleven betrekt, beperkt contact heeft met de partner van het andere geslacht. Als je de man in de relatie bent, wees dan niet te vriendelijk met het meisje dat je vriendin naar bed meeneemt, en omgekeerd. Het zal helpen om je partner een veilig gevoel te geven.

 1. Klaarkomen

Alle drie moeten jullie samen of snel achter elkaar klaarkomen. Dat is niet altijd mogelijk, maar je zou er wel naar moeten streven. Zodra het seksuele hoogtepunt na een paar orgasmes afneemt, kan de persoon die net genoeg orgasmes heeft gehad zich snel vervelen en minder geneigd zijn om betrokken te blijven bij de andere twee.

 1. Het laatste orgasme.

Dit lijkt op dit moment misschien niet zo belangrijk, maar het zou wel eens een grote rode vlag kunnen worden. Als jij de man bent, zorg er dan voor dat je het trio pas echt beleefd als je je eigen partner penetreert, en niet de derde persoon.

 1. Een trio is geen uitnodiging tot logeren

De derde persoon moet niet blijven slapen, tenzij jullie alle drie al een goede band delen en je niet romantisch bedreigd voelen. De rol van de derde persoon is om er voor te zorgen dat ze nooit overkomen als een bedreiging voor de relatie.

 1. De volgende dag / ochtend

De trio-ervaring is achter de rug en dus keer je terug naar je gewone doen. Houd dus gewoon afstand van de derde persoon en benader haar gewoon zoals je voorheen zou hebben gedaan. Het feit dat je seks hebt gehad met elkaar rechtvaardigt geen andere, meer intieme benadering.

 1. Communicatie is essentieel

Laat je partner weten dat er niets is veranderd en dat je nog steeds verlangt naar haar. Alleen omdat je seks hebt gehad met een derde persoon, heb je geen reden om je partner te negeren en met de derde persoon of kussen te knuffelen of met hem of haar te praten.

De belangrijkste tip

Als jij en je partner duidelijke spelregels en grenzen hebben vastgesteld voordat je aan een trio begint, overtreed die regels dan ook niet. Ook niet als het triootje net iets geiler is dan je al dacht.

Soms kunnen regels als klusjes aanvoelen. Maar door deze regels te volgen, of ze in ieder geval in je achterhoofd te houden, kun je onbewust proberen om elke bedreiging voor de relatie te vermijden, terwijl je partner zich tegelijkertijd geliefd en sexy voelt.

Threesome Tips – 20 Things to Know Before Entering One

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.