Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 5 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Hilarisch hoogtepunt in Beckham-docu is deze huishoudelijke kift

Niet de affaire met een Hollandsche schone of de legendarische haardroger van sir Alex Ferguson. Het mooiste moment uit de nieuwe Netflix-docu Beckham is even hilarisch als banaal. Een huishoudelijk twistpunt met een gezonde dosis Britse zelfspot.

Sinds 4 oktober kunnen we op Netflix een blik achter de schermen des huizes Beckham werpen. Duik in het leven van de voetballer, het stijlicoon, maar vooral ook de huisman.

En met een puike score van 8,3 op IMDb schildert de voetbalster er naar goede gewoonte opnieuw eentje in de winkelhaak. Een mooie aanvulling op deze 11 sportdocumentaires aan de top van het streamingklassement.

Hilarisch moment in Netflix-docu Beckham

De beruchte rode kaart tegen Argentinië tijdens het WK 1998, de plotse verhuis van Manchester naar Madrid, de voetbalschoen die Alex Ferguson naar zijn hoofd wierp en de affaire met Rebecca Loos die breed werd uitgesmeerd op de voorpagina’s van de tabloids. Stuk voor stuk carrière-bepalende passages die tijdens de Netflix-documentaire Beckham de revue passeren op intieme en oprechte wijze. Maar het beste moment was zonder twijfel een hilarisch discussiepunt tussen het droomkoppel. Groeide Spice Girl en echtgenote Victoria nou op in een arbeidersmilieu of niet?

Volgens Posh (kakker) Spice is er geen twijfel mogelijk. “We’re very working class”. Maar daar denkt David Beckham duidelijk anders over. En middels één eenvoudige vraag slaagt de voetballer erin de drie punten thuis te houden.

“Wees eerlijk! Met welke auto reed je vader je naar school?”, vraagt David Beckham aan zijn vrouw die – wetende dat het antwoord haar zal nekken – zich in alle bochten probeert te wringen. “Zo simpel is het niet.” “Nee, geef gewoon antwoord”, onderbreekt een glimlachende Beckham die zelf uit een Londens arbeidersgezin komt. “Eén antwoord.”

“Vooruit dan maar”, sakkert Victoria. “In de jaren ’80 had mijn vader een Rolls Royce.” “Thank you“, hoor je Beckham op de achtergrond genieten alvorens hij prompt achter een deur verdwijnt. 1-0.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.