Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 16 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Cryptomarkt bereikt magische grens van niet te bevatten bedrag

Twijfel je nog aan crypto? Dat kan, en een sceptische houding is zelfs goed. Maar dat het een blijvend en vooral groot onderdeel uitmaakt van de financiële markt is niet meer te ontkennen. De cryptomarkt heeft de krankzinnige magische grens van 2 biljoen dollar opnieuw bereikt.

Het is niet de eerste keer dat deze magische grens wordt bereikt in de wereldwijde cryptomarkt. Nog niet zolang geleden kreeg de markt grote klappen te verwerken, maar met deze opnieuw bereikte mijlpaal wordt de veerkrachtigheid en volatiliteit van cryptocurrencies nog maar eens onderstreept. Iets waar Bitcoin-expert Madelon Vos ons in dit interview al eens op wees.

Cryptomarkt bereikt magische grens van 2 biljoen dollar

In de wereldwijde cryptomarkt gaat opnieuw meer dan 2 biljoen, oftewel 2.000 miljard dollar, om. Volgens CoinGecko, dat de waarde van meer dan 8.800 verschillende cryptomunten bijhoudt, zijn alle bitcoins, dogecoins en andere digitale valuta’s momenteel goed voor ongeveer 2.020 miljard dollar.

Investeren in Bitcoin: 5 vragen aan trader en analist Madelon Vos

Eerder dit jaar kwam de marktwaarde van cryptomunten ook al boven de 2 biljoen dollar, waarna de koersen hard omlaag gingen. Bij investeerders waren er onder meer zorgen over het strengere optreden van de Chinese overheid tegen de munten. Daarnaast zette ook Tesla-CEO Elon Musk de cryptomarkt onder druk na vragen over het energieverbruik bij het minen ervan.

Maar de laatste tijd zijn bekende munten als cardano, XRP en dogecoin aan een opmars bezig. Ook beweegt de bitcoin weer op een wat hoger niveau. Zondag was deze ruim 46.000 dollar waard en zaterdag ging de munt zelfs voorbij de 48.000 dollar naar het hoogste niveau sinds mei. Toch is de waarde van de munt nog ver verwijderd van de piek van medio april. Destijds werd de bitcoin voor bijna 65.000 dollar verhandeld.

Crypto als betaalmiddel en Fan Tokens

Bij het herstel van de koersen op de wereldwijde crypromarkt speelt mee dat steeds meer bedrijven en organisaties gebruik willen van digitale munten. Zo gaat de Amerikaanse bioscoopketen AMC voor het einde van het jaar ook bitcoins accepteren als betaalmiddel.

Onlangs werd bekend dat voetballer Lionel Messi bij het tekenen van zijn verbintenis bij Paris Saint-Germain een deel van zijn vergoeding betaald krijgt in cryptomunten van de club. Eigenaren van de zogenoemde Fan Tokens hebben een stem in kleine beslissingen over hun club.

De tokens kunnen net als andere cryptovaluta’s worden verhandeld en volgens verschillende voorspellingen gaat dit type crypto een steeds grotere plek innemen op de cryptomarkt. De Paris Saint-Germain Fan Token is op het moment van schrijven 30,49 euro waard. Vorig jaar was deze crypto op dezelfde dag slechts 8,13 euro waard. Naast PSG hebben ook onder meer FC Barcelona, Juventus en Manchester City zulke digitale munten uitgebracht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.