Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 22 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Ronaldo breekt tijdens WK verbluffend record zonder iets te doen

Of Cristiano Ronaldo het op het veld nog gaat laten zien tijdens het WK 2022 in Qatar, is de vraag. Feit is dat hij al een tamelijk extreem record heeft gebroken door niets te doen. Hij is nu ‘s werelds eerste mens ooit met meer dan 500 miljoen volgers op Instagram. En zoiets levert veel geld op.

Waar je zou verwachten dat de Kim Kardashians en Kylie Jenners van deze wereld Instagram regeren, is een voetballer er de absolute koning. De Portugese strandjanet, die onlangs in een interview Erik ten Hag vanuit een veilige zetel fileerde, is populairder dan ieder ander mens.

Cristiano Ronaldo breekt Instagram-record

Cristiano Ronaldo heeft veel records op zijn naam. De meeste goals ooit in seniorencompetities, de meeste goals ooit in de Champions League, de meeste hattricks ooit in La Liga, een paar WK-records en zo is er een eindeloze lijst.

Voor die lijst heeft hij altijd keihard moeten werken. Waar Lionel Messi het natuurtalent is, is Ronaldo de snelle krachtpatser met een obsessieve arbeidsethos om maar de beste te willen worden. Maar voor zijn nieuwe record, 500 miljoen volgers op Instagram, hoefde hij niet zoveel te doen. Af en toe een fotootje en voor de rest deed het social media-team zijn werk.

Wat leveren die 500 miljoen volgers op?

Het is waarschijnlijk zowel het laatste WK van Messi als Ronaldo, en laten we (als Nederland niet wint) hopen dat één van hen nog eens die gouden beker in de lucht mag houden. Op Instagram is Ronaldo zijn rivaal in ieder geval op alle fronten de baas. De Portugees is namelijk ook de best betaalde persoon ter wereld op het social media-platform.

Per gesponsorde post is hij 1,6 miljoen euro waard, en dat leverde hem vorig jaar 86 miljoen euro op. Bekijk de volledige top 10 best betaalde beroemdheden op Instagram, met Lionel Messi inderdaad op nummer 2.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.