Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Sports Illustrated-cover met Kim Kardashian stuit op lading kritiek

Sports Illustrated heeft de vier verschillende covers van de Swimsuit Issue 2022 onthuld. En daarbij stuit het magazine op kritiek, vanwege de keuze voor Kim Kardashian. Onterecht, als je het ons vraagt. Maar in deze tijd lijk je niet snel meer iets goed te kunnen doen.

Vorige week werd Sports Illustrated juist nog bejubeld om de Swimsuit Issue 2022. Te weten dat het magazine voor het eerst een bikini-model met een litteken door een bevalling met keizersnede in het blad opneemt. Maar je bent zo populair als je laatste foto, blijkt maar weer eens.

De Sports Illustrated-cover met Kim Kardashian

Sports Illustrated doet de laatste jaren net als andere magazines en modemerken veel aan diversiteit. Dat moet ook wel, anders krijg je op social media de wind van voren. Voor de Swimsuit Issue 2022 komt het magazine dan ook braaf met vier verschillende covers. Eentje met een vrouw van kleur, eentje met een vrouw op leeftijd (de moeder van Elon Musk), eentje met een vrouw met een maatje meer en dan is er nog Kim Kardashian. Lijkt ons een prima verdeling, maar een bekend model lijkt niet meer legitiem te zijn.

De Sports Illustrated Swimsuit Issue 2022-cover met Kim Kardashian is prachtig, als je het ons vraagt. Maar de Instagram-post werd als snel bedolven onder een tsunami van kritiek. Om een paar reacties te noemen. “Zeer teleurstellend.” “Een feministisch tijdschrift zou beter moeten weten.” “Je hebt geen plastische chirurgie nodig om mooi te zijn.” “Beschamend.” “Triest.” En zo kun je de hele bingo afvinken. Scrol door de reacties, met af en toe ook nog wat lovende woorden tussendoor, en oordeel zelf. Het geeft in ieder geval aan dat de obsessie voor diversiteit, die in de basis natuurlijk goed is, ietwat is doorgeslagen. Bekijk de volledige shoot hier.

De overige Swimsuit Issue 2022-covers

De andere covers van de Sports Illustrated Swimsuit Issue 2022 werden overigens wel toegejuicht. Hierop zijn zangeres Ciara, de moeder van Elon Musk en body positive-model Yumi Nu te zien.

Veel meer foto’s en video’s van de Swimsuit Issue 2022 bekijk je op de website van Sports Illustrated. En wil je Kim Kardashian op haar allerpuurst gefotografeerd zien? Check dan deze fotoshoot van de Nederlandse fotografe Annemarieke van Drimmelen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.