Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 13 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Bikinimodel met keizersnede-litteken: SI Swimsuit deelt krachtige primeur

De Sports Illustrated Swimsuit Issue 2022 heeft een krachtige primeur. De 42-jarige Kelly Hughes is het eerste model dat in een bikini haar litteken ontstaan door een keizersnede ontbloot voor het magazine. Prachtige shoot, met een belangrijke boodschap.

Er zijn veel vrouwen die zich in bikini onzeker voelen door een litteken dat is ontstaan door een keizersnede. En dat terwijl het juist een teken van pure heroïek is. Iedere vrouw die een kind ter wereld brengt, is een heldin.

Krachtige primeur Sports Illustrated Swimsuit

De eer is aan model Kelly Hughes. Zij is het eerste Sports Illustrated Swimsuit-model dat in bikini haar keizersnede-litteken laat zien. Werd tijd, maar we gaan niet cynisch lopen doen. Wat een statement, wat een vrouw.

Kelly Hughes is een model dat staat voor body positivity. “Embrace your curves”, is te lezen in haar Instgram-bio. Waarvan akte. In de nieuwe Sports Illustrated Swimsuit-shoot staat niet alleen haar body centraal, maar draait het vooral om dat voor vrouwen zo gevoelige litteken, dat achterblijft na een bevalling via een keizersnede.

Kelly Hughes over het litteken door haar keizersnede

“Ik ben sprakeloos en vereerd om in Sports Illustrated Swimsuit 2022 te staan als de EERSTE vrouw die haar keizersnede-litteken blootlegt”, zegt Kelly Hughes op Instagram. “Ik worstelde hierdoor met onzekerheden als model en had een moeilijk herstel, maar pas toen ik mijn litteken omhelsde, ervoer ik de ware kracht die erin schuilt”

De reacties zijn natuurlijk lovend onder haar Instagram-posts. Laten we hopen dat het er veel andere vrouwen toe zet om juist te pronken met hun keizersnede-litteken in plaats van het te verbergen.

Meer taboedoorbrekende shoots in bikini

Kelly Hughes is niet het eerste bikini-model met een taboedoorbrekende shoot in Sports Illustrated Swimsuit. Zo was Valentina Sampaio het eerste transgender-model en verdient ook dit 56-jarige model in bikini (leeftijd is maar een getal) een schoonheidsprijs.

De Sports Illustrated Swimsuit Issue 2022 komt uit op 19 mei. Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.