Pim Jansen
Pim Jansen Life 21 jul 2020

Valentina Sampaio schrijft historie in Sports Illustrated Swimsuit 2020

Het Braziliaanse model Valentina Sampaio schrijft deze maand geschiedenis. Ze is het eerste transgender-model ooit in de Swimsuit Issue van Sports Illustrated.

De 23-jarige Valentina Sampaio uit Brazilië werd in 2019 al bekend als het eerste transgender-model voor lingeriemerk Victoria’s Secret, dat de laatste jaren behoorlijk aan het imago heeft gewerkt. Nu schrijft ze geschiedenis in Sports Illustrated Swimsuit 2020. De Braziliaanse schoonheid is een heldin, want ze zorgt ervoor dat meer mensen zich vertegenwoordigd voelen.

Transgender-model Valentina Sampaio

Valentina Sampaio is geboren in het vissersplaatsje Aquiraz aan de noord-oostkust van Brazilië. Haar vader is een visser, haar moeder lerares. Waar de jongetjes om haar heen vooral wilden voetballen en vissen, was zij op de basisschool vooral bezig met meisjesdingen. Op 8-jarige leeftijd identificeerde een psycholoog haar als transgender, maar pas op 12-jarige leeftijd begon ze zichzelf Valentina te noemen.

“Ik ben gelukkig nooit gepest vanwege mijn geaardheid en heb de volle steun van mijn ouders gekregen. Wel weet ik dat veel andere transgenders een moeilijke jeugd hebben of hebben gehad. Voor hen strijd ik”, aldus het Braziliaanse transgender-model in 2017 tegen The New York Times. De shoot in Sports Illustrated Swimsuit 2020 komt niet uit de lucht vallen. Na haar studie Architectuur werd ze in 2014 al ontdekt door een modellenbureau. Inmiddels heeft ze gewerkt voor Dior, H&M, Marc Jacobs, Moschino, For Love & Lemons, L’Oréal, Victoria’s Secret, Philipp Plein en andere grote merken. Ook sierde ze de covers van de grote bladen.

Sports Illustrated Swimsuit 2020

“Ik voelde kracht en vrijheid tijdens de bikini-shoot. Niet alleen voor mezelf, maar voor iedereen die zich vertegenwoordigd voelt”, aldus het eerste transgender-model in een Sports Illustrated Swimsuit Issue. Naast Valentina Sampaio zijn onder anderen de topmodellen Olivia Culpo, Jasmine Sanders en Kate Bock te zien in de jaargang van 2020. Bekijk hier alle beelden tot nu toe.

De Sports Illustrated Swimsuit 2020 met Valentina Sampaio is sinds 21 juli te bestellen en daarbij heb je de keuze uit vier verschillende covers.

? Check ook: Dit zijn de Victoria’s Angels nieuwe stijl, inclusief Solange van Doorn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Valentina Sampaio schrijft historie in Sports Illustrated Swimsuit 2020
Sluiten