Pim Jansen
Pim Jansen Kleding 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Chantal Janzen showt finale-jurken: goud en een diep decolleté

En weer een nieuwe jurk. Chantal Janzen heeft de look gepresenteerd waarin ze de finale van het Eurovisie Songfestival gaat presenteren. Het recept: goud, glitters en een diep decolleté.

Ja, als er één Nederlandse vrouw de laatste dagen internationaal in de spotlights staat, dan is het Chantal Janzen. Tientallen miljoenen kijkers waren onder de indruk van haar presentatieskills en looks tijdens de halve finales van het Eurovisie Songfestival. De grote vraag was na de tweede show dan ook: wat wordt de derde jurk, waarin ze de finale van gaat presenteren?

Goud en een diep decolleté: de finale-jurk van Chantal Janzen

Tijdens de eerste halve finale werd Chantal Janzen bejubeld vanwege haar improvisatievermogen en haar jurk met dat nogal in het oog springende decolleté. De tweede jurk was klassiek, stijlvol en koninklijk chique. En nu doet de koningin van het Eurovisie SongFestival 2021 er nog maar eens een schepje bovenop.

De presentatrice onthulde haar finale-jurk op Instagram. Het pronkstuk is ontworpen door mode-ontwerper David Laport. “Oké, het is tijd voor het dessert”, zegt Chantal Janzen op Instagram. “David Laport, je hebt een goddelijke jurk gemaakt.” Waarvan akte.

UPDATE: later onthulde Chantal Janzen nóg een finale-jurk, een zilveren. Deze draagt ze tijdens de puntentelling en is ontworpen door Claes Iversen.

De jurken tijdens de halve finales

Zoals gezegd maakte Chantal Janzen ook tijdens de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival indruk met haar looks. De jurk tijdens de eerste halve finale, met dat decolleté dat heel mannelijk Europa deed blozen, is ontworpen door mode-ontwerper Edwin Oudshoorn. “Ik wil dat Chantal Janzen in deze jurk een Frans woordenboek aan me voorleest voor het slapengaan. Elke avond. Elke dag. Voor de rest van m’n leven”, was een van vele reacties op Twitter. Treffend, gezien ze tijdens de presentatie ook liet horen over een goed woordje Frans te beschikken.

De tweede jurk, ontworpen door Claes Iversen, kenmerkte zich niet door een diep decolleté, maar had een hoge split. Veel Nederlanders moesten bij deze look denken aan Maxima, zo bleek op Twitter. Lees en bekijk hier meer.

De finale van het Eurovisie Songfestival wordt zaterdag vanaf 21.00 uur uitgezonden op NPO 1.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.