Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 18 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

5 carrièretips van Evelien de Vries, founder van miljoenenbedrijf MDV

Wat betreft carrièretips luisteren we extra goed naar iemand die zelf een miljoenenbedrijf heeft opgezet. Ditmaal deelt Evelien de Vries, founder van MDV Europe, een aantal adviezen die haar verder hebben gebracht.

De 30-jarige Evelien de Vries begon al op jonge leeftijd met ondernemen. Ze bracht onder meer de bekende Beautyblender naar Nederland, een een latex-vrije spons voor make-up waar menig vrouw niet meer zonder kan. Maar het begon allemaal bij een innovatieve krultang die ze voor haar 21e verjaardag kreeg. Dit bleek niet zomaar een cadeau, maar de start van een miljoenenbedrijf.

Carrièretips van Evelien de Vries

Met haar enthousiasme wist Evelien de Vries de krultang aan haar eigen kapper te verkopen. Ze bestelde vervolgens zestig exemplaren, ging langs alle kapperszaken in Nederland en verkocht zo in no-time haar eerste voorraad. Toen is het balletje gaan rollen, inmiddels is MDV Europe een succesvol miljoenenbedrijf. Ben jij ook aan het ondernemen of heb je aspiratie? Check haar carrièretips.

1. Doorzetten en focus

“Focus je op één ding en blijf aanhouden, blijf doorzetten. Stick to the plan. De eerste jaren zijn het moeilijkst. Veel tegenslagen, veel twijfels en weinig geld. Maar in die periode is het juist belangrijk om door te gaan. Opgeven is geen optie. Het wordt wellicht niet heel veel makkelijker, maar op termijn wel leuker.”

2. Luister naar je gevoel

“Een cliché, maar zeker waar. Het is zo belangrijk om naar je gevoel te luisteren. Bijvoorbeeld bij zakenpartners. Als je geen goed gevoel bij iemand hebt, moet je het niet doen. Ook al betekent het dat je daardoor omzet misloopt. Een verkeerde deal kost je altijd meer dan het oplevert.”

👀 Check naast de carrièretips van MDV Europe-founder Evelien de Vries ook deze tips voor een carrièreswitch.

3. Ken je cijfers

“Dit is ontzettend belangrijk. In het begin, bij toekomstige groei en zeker ook in crisistijd. Weet wat er binnenkomt en hoeveel eruit gaat. Bewaak de kosten. En waar mogelijk, zorg ervoor dat veel variabel blijft.”

4. Pak de telefoon

“Zijn er dingen waar je tegenaan loopt of heb je advies nodig? Krijg je niet de juiste antwoorden? Of wil je wat verkopen? Pak de telefoon.”

5. Gewoon actie

“Misschien wel de belangrijkste tip voor een succesvolle ondernemerscarrière. Niet te lang nadenken of voor de tiende keer je businessplan doorlezen. Gewoon actie. Als je niet begint, wordt het sowieso niet succesvol.”

Benieuwd naar dat miljoenenbedrijf van Evelien de Vries. Check dan de website van MDV Europe.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.