Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 23 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Carmen (25) wint 2 ton: ‘Mijn vriend dacht dat het nep was’

Een paar tonnen erbij op je bankrekening, wie droomt er niet van? Carmen had nooit verwacht dat ze als 25-jarige zo veel geld zou winnen, toch gebeurde het. “Mijn vriend zei ‘het is vast nep’ maar het bleek hartstikke echt.”

Het was een ogenschijnlijk simpel mailtje in de inbox van Carmen, maar met een achteraf gezien onbetaalbare boodschap. “Was dit een echte uitnodiging om mee te spelen in Postcode Loterij Miljoenenjacht? Ik heb er vooral door de reactie van mijn vriend, die steeds maar riep dat het spam ofzo was, wel even getwijfeld. Toch besloot ik me aan te melden en dan maar te zien of het waar was. Ik kon vervolgens het hardste lachen: onze postcode was echt geselecteerd! Ik mocht naar de studio komen, omdat ik meespeel met de Postcode Loterij.”

Heel competitief

Carmen vertrok samen met haar vader naar de opnamen van de spelshow van Linda de Mol, waar ze – zo denkt ze – een van de jongsten was. “Mijn vader wilde liever helemaal niet op televisie, maar hij moest wel mee, want mijn vriend en mijn moeder konden niet. Ik zei nog: ach joh, we komen heus niet in beeld, maar dat liep dus anders.” 

De Noord-Nederlandse, die net is afgestudeerd, droomde er stiekem wel van om in de finale te staan. “En toen ik eenmaal mocht spelen al helemaal, want ik ben heel competitief.” Ze won de aflevering en ging met een cheque van 211.000 euro naar huis. “Dat is veel geld, zeker voor iemand van mijn leeftijd”, zegt ze. 

Liever investeren

Maar wat doe je als je een flink bedrag wint? We vroegen het ook aan de Manners-mannen, die we wel iets minder geld ‘gaven’ – 50.000 euro – dan dat Carmen in the pocket heeft. Maar ook dan kun je flink dromen. Als jullie mogen kiezen tussen ‘meteen op de spaarrekening zetten’ en ‘investeren in een onderneming’ gaat 53 procent voor dat laatste. De spaarders vormen de overige 47 procent. 

Als jullie mogen kiezen tussen ‘investeren in vastgoed’ en ‘een droomauto kopen’, is de keuze ook snel gemaakt. Maar liefst 83 procent kiest voor investeren, tegenover 17 procent die meteen naar de showroom gaat voor een bolide. Een deel van jullie is wel zo lief om vrienden en familie te laten meegenieten door het geld te delen (38 procent), terwijl 62 procent kiest voor ‘het huis opnieuw inrichten’. De keuze tussen ‘beleggen in aandelen’ en ‘een droomreis maken’ ligt wat dichter bij elkaar: 58 procent tegenover 42 procent.

Wilde plannen

Carmen had voordat ze meer dan 2 ton won ook allerlei wilde plannen, maar nu het eenmaal zo ver is, weet ze het nog niet precies. “Ik koop in elk geval een nieuwe telefoon”, zegt ze. “De smartphone die ik nu heb, is echt aan vervanging toe. Ik dacht eerst ook nog aan het aflossen van mijn studieschuld, maar daar twijfel ik nu over, want de rente staat momenteel op 0 procent.” 

Dan misschien verbouwen in het huis waar ze samen met haar vriend woont of juist beleggen? “Ik wil sowieso liever investeren dan het bedrag zomaar op mijn spaarrekening zetten. Daar wordt je geld tegenwoordig niet meer waard van.”

Broers mee op reis

Wat ze wel zeker weet, is dat ze op reis gaat. “Een weekendje weg met mijn vriend en volgend jaar naar Indonesië met mijn ouders en broers. Mijn opa en oma zijn in 1960 vanuit Indonesië naar Nederland gekomen. Mijn oma was toen zwanger van mijn vader. Tien jaar geleden zijn we met ons gezin naar Indonesië gegaan en dat vond ik echt een geweldige reis.”

Intussen is een van haar ooms daarheen geëmigreerd en de familie is nog niet bij hem geweest. “Mijn ouders willen geen geld van me aannemen, die betalen de reis wel zelf. Maar mijn broers studeren allemaal nog, dus ik wil graag hun vliegtickets betalen. Het lijkt me mooi om met z’n allen nog een keer zo’n reis te maken.”

Wil jij net als Carmen kans maken op een mooi geldbedrag? Speel dan nu gratis mee met de Postcode Loterij, kraak je koffer en zie direct welk gegarandeerd bedrag je ontvangt: van € 15,- tot wel € 50.000,-! En wist je dat je door mee te spelen met de Postcode Loterij maar liefst 148 goede doelen steunt? Minimaal 40 procent van je inleg gaat naar organisaties die zich inzetten voor een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. 18+ speel bewust.

In samenwerking met Postcode Loterij

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.