Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 5 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Candice Swanepoel verovert de modewereld met duurzame bikini’s

2021 brengt heel veel slechte dingen, maar je kunt de focus beter leggen op de lichtpuntjes die het jaar brengen. Zoals de campagnes van het duurzame bikini-merk Tropic Of C, mogelijk gemaakt door Victoria’s Secret-icoon Candice Swanepoel.

Ze behoort tot het elitegilde waartoe ook Doutzen Kroes, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio en Gisele Bündchen behoorden. Maar de Victoria’s Angels zijn niet meer van deze tijd. Althans, op de manier hoe ze destijds werden geëtaleerd. Neemt niet weg dat we nog altijd een groot bewonderaar zijn van het Zuid-Afrikaanse model Candice Swanepoel (33), tegenwoordig eigenaar van Tropic Of C.

Candice Swanepoel en de duurzame bikini’s van Tropic of C

Tropic of C is een eco-vriendelijk bikini-merk dat naar eigen zeggen een positieve impact wil hebben op het milieu en daarbuiten. Kernwaarden zijn duurzaamheid, empowerment, community en kwaliteit. Dit zal ongetwijfeld allemaal een beetje geromantiseerd zijn, maar alleen het uitdragen van een dergelijke visie is al positief. Bovendien vertikken we het om kritisch te zijn op een merk van Candice Swanepoel.

Voor de dames: in de nieuwste collectie staan onder meer de kleur rosé en de zebraprint centraal. Voor dames, heren en alles daar tussenin: de campagne met Candice Swanepoel is een vorm van kunst. Of slaan we nu een beetje door? Hoe dan ook: foto’s liegen niet.

Vorig jaar was Candice Swanepoel het midddelpunt in de Movement Collection van Tropic of C, geïnspireerd op balletkleding. Die bekijk je terug op Instagram. Hieronder nog meer materiaal uit een eerdere campagne.

Victoria’s Angels 2.0

De Victoria’s Angels waartoe Candice Swanepoel behoorde, zijn verleden tijd. Die hebben plaatsgemaakt voor een nieuw elitegilde, dat meer aan de maatstaven van vandaag voldoet. Het Amerikaanse lingeriemerk is een behoorlijke transformatie ondergaan en straalt tegenwoordig diversiteit en inclusie uit. Maak kennis met de Victoria’s Angels 2.0, waarvan het half-Nederlandse model Solange van Doorn ook onderdeel is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.