Stijn Kuster
Stijn Kuster Hebbedingen 16 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Bugatti is een peperdure pooltafel die zichzelf waterpas stelt

Supercarfabrikant Bugatti gaat naast bizar snelle auto’s als de Chiron ook een pooltafel ontwikkeld. Hoewel dit het ultieme speeltje is voor iedere mancave, is de tafel eigenlijk bedoeld voor op een jacht. Tja, wel heel specifiek, maar goed nieuws voor Jeff Bezos.

De pooltafel heeft een techniek aan boord die het oppervlak in slechts 5 milliseconden kan stellen en stabiliseren. De gebruiker heeft het volgens de Fransen niet eens door dat de tafel corrigeert. Hiermee verdwijnt het excuus dat de tafel afloopt.

Pooltafel met de materialen uit een Bugatti Chiron

Naast het geavanceerde adaptieve onderstel is de pooltafel nog iets unieker gemaakt door het gebruik van absurd dure materialen. Zo is de tafel voor een groot deel gemaakt van carbon fibre, aluminium en titanium. De pockets (hoeken van de tafel) zijn gemaakt van leer, aluminium en titanium schroeven.

Bugatti pooltafel
(Afbeelding: Bugatti)

Durf je de Bugatti Chiron-pooltafel ondanks het dure materiaal te gebruiken, dan hoef je niet zelf je score op te schijven. In de muursteun van koolstofvezel zit een 13-inch scherm, waarop de score wordt bijgehouden.

Zelfs de keus zijn van koolstofvezel

In deze houder hang je ook de keus (biljartstokken), die ook voor een groot deel van koolstofvezel zijn gemaakt. Achterop de keu zie je een knop die identiek is aan de knoppen in bijvoorbeeld de Bugatti Chiron. Alsof dit nog niet genoeg carbon is, is ook de optionele plafondlamp van het dure materiaal.

Bugatti pooltafel
(Afbeelding: Bugatti)

Bij de pooltafel zijn verschillende accessoires te bestellen. Zo kun je kiezen voor een krijtdoos, schoonmaakborstel, Buggati-opbergkoffer, poolballen en een USB-stick met foto’s en video’s van het productieproces van de door jouw gekochte tafel.

Elke tafel krijgt een uniek productienummer. In totaal worden er maar dertig Bugatti-pooltafels gemaakt. De prijs voor een pooltafel inclusief alle accessoires is meer dan je betaalt voor bijvoorbeeld een Ferrari Roma. Bugatti hangt een prijskaartje van 250.000 euro aan de pooltafel. De eerste exemplaren worden juni dit jaar uitgeleverd.

Bugatti pooltafel
(Afbeelding: Bugatti)
Bugatti pooltafel
(Afbeelding: Bugatti)

Toyota Corolla verpest testrit peperdure Bugatti Chiron Pur Sport

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.