Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 22 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is nu de sterkste én duurste occasion van Nederland

Een tijdje geleden schreef Manners over deze getunede Lamborghini die met zijn 1.750 pk de sterkste occasion van Nederland was. Inmiddels mag deze Bugatti Chiron zich die titel toe-eigenen. Het is tevens de duurste tweedehands auto van ons land.

Nu we het tijdperk van buitensporig sterke EV’s binnenrijden, zijn auto’s met af fabriek meer dan 1.000 pk geen uitzondering meer. Denk bijvoorbeeld aan de Tesla Model S Plaid en de sterkste uitvoering van de Lucid Air. Er zijn echter ook auto’s met een oude vertrouwde verbrandingsmotor die zoveel vermogen weten te genereren.

Sterkste occasion van Nederland

Een goed voorbeeld is de Bugatti Chiron en zijn enorme 8.0-liter W16. Een uiterst zeldzaam model waarvan in Woerden op dit moment een exemplaar als tweedehands auto te koop staat. Het betreft een Sport-uitvoering die iets meer dan de normale Chiron op het circuit is gericht.

Bugatti Chiron Sport occasion tweedehands auto duurste sterkste krachtigste te koop
(Afbeelding: AutoScout24 / Bernards Exclusives B.V.)

De zestiencilinder met vier turbo’s produceert een monsterlijke 1.500 pk en 1.600 Nm koppel. Met dit gigantische vermogen mag deze auto zich op dit moment de sterkste occasion van Nederland noemen. De Lamborghini waarover wij in de intro spraken, staat immers niet meer te koop. Met al zijn pk’s sprint de hypercar in 2,4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Het echt indrukwekkende cijfer is zijn begrensde topsnelheid van maar liefst 420 kilometer per uur.

Bugatti Chiron Sport als duurste tweedehands auto

Deze Bugatti Chiron is overigens een allerminst betaalbare manier om 1.000 pk onder je rechtervoet te ervaren. Waar je de 1.020 pk sterke Tesla Model S Plaid voor 111.000 euro koopt, kostte deze Bugatti Chiron Sport nieuw zo’n 3,5 miljoen euro.

(Afbeelding: AutoScout24 / Bernards Exclusives B.V.)

Is hij inmiddels iets goedkoper? Nope, de afschrijvingswetten gelden niet voor deze auto. De occasion uit Woerden komt uit oktober 2021 en heeft een kleine 3.500 kilometer gereden, maar kost nu veel meer dan de nieuwprijs. Inclusief btw wordt de Bugatti Chiron op AutoScout24 aangeboden voor maar liefst 4,2 miljoen euro. Gek genoeg is de aangegeven prijs op de site van verkoper Bernards Exclusives nog twee ton hoger. Het is hoe dan ook de duurste tweedehands auto van ons land.

Het verrassend grote aantal Bugatti Chiron-eigenaren in Nederland

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.