Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Boeken 10 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Prijswinnende boeken met korting op Bol: drie toppers volgens Manners

Bol.com gooit boeken met hoge kortingen in de uitverkoop. Manners duikt in de stapel en brengt de beste titels uit de ramsj bij je onder de aandacht. 

Ook de beste boeken komen helaas vaak met restpartijen te zitten. Deze worden met hoge korting verkocht in de zogeheten ramsj. Als ze dan nog niet verkocht worden, wacht de brandstapel. Manners redt de beste boeken uit het vuur en zet ze in de schijnwerpers.

Ramsj: de beste boeken met korting op Bol.com

Uit een grote stapel boeken hebben we een prijswinnende thriller, de inspiratiebron van Dan Brown en een veelgeprezen verhaal uit de Sovjet Unie van een Ests-Nederlandse schrijfster gevist. Voor ieder wat wils dus!

1. Arne Dahl – Amsterdam – Stockholm

Prijs: van 24,99 euro voor 9,90 euro

boeken met korting bol.com
(Afbeelding: De Geus)

Arne Dahl is een Zweedse thrillerveteraan, die met het in 2016 verschenen boek Amsterdam – Stockholm de maximale score kreeg toebedeeld in de gezaghebbende VN Detective & Thrillergids. 5 van de 5 sterren. Het verhaal is gesitueerd in Amsterdam, waar een groep bedelaars deel uit maakt van een criminele bende met tentakels die tot in het Europese parlement reiken. Een intelligente thriller dus. Je koopt hem nu met 60% korting bij Bol.com.

2. Sana Valiulina – Kinderen van Brezjnev

Prijs: van 21,99 euro voor 9,90 euro

boeken met korting bol.com 2
(Afbeelding: Prometheus)

Sana Valiulina groeide op in Estland maar woont al jaren in Nederland. Met haar biculturele blik schrijft ze boeken die zich zowel in Nederland als in Oost-Europa afspelen, meestal achter het ijzeren gordijn. Het ins 2014 verschenen Kinderen van Brezjnev behoort niet verrassend tot de laatste categorie. Vanuit een Estse kustplaats in 1970 meandert het verhaal via de jaren 80 in Tallinn langzaam naar het heden én daar voorbij, want we eindigen in het toekomstland Gazolia met hoofdstad Pegelburg, waar alles glimt.

De recensies waren tien jaar geleden unaniem zeer lovend. NRC noemt het een roman die ‘Dostojevski en Tolstoj vast ook wel geschreven hadden willen hebben’. Volgens De Volkskrant is het boek een ‘wonder van vertelkunst’. Ondanks deze lofzang heeft Bol.com er nog een paar over, die nu met 54% korting worden verkocht.

3. Umberto Eco – Het nulnummer

Prijs: van 19,95 euro voor 7,90 euro

boeken met korting bol.com 3
(Afbeelding: Prometheus)

Umberto Eco wordt wel eens omschreven als de originele Dan Brown, tot ergernis overigens van de Italiaanse schrijver zelf. Toch zit er wel wat in. Ook in de boeken van Umberto Eco wordt vaak een historisch mysterie uitgeplozen met semiotische dwarsverbanden tussen allerlei antieke relikwieën en schilderijen. Het nulnummer vormt hiermee deels een stijlbreuk, want voor het eerst waagde Eco zich aan een meer recente geschiedenis. Een groep journalisten duikt in de geschiedenis van dictator Benito Mussolini en komt erachter dat hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog misschien níet vermoord is.

Het nulnummer is een goeie instapper voor iemand die benieuwd is naar de Italiaanse meester. Met een gemiddeld boek van zijn hand kun je iemand doodslaan, maar deze novelle is amper 200 pagina’s lang. Bovendien is het Umberto Eco’s laatste boek voordat hij in 2016 op 84-jarige leeftijd overleed. Hij verdient het wat ons betreft zeker niet om vergeten te worden. Wat dat betreft is het goed nieuws dat Het nulnummer nu bij Bol.com te koop is voor 7,90 euro. Dat is meer dan 60% korting.

Meer fan van sciencefiction?

Helaas geen sciencefiction tussen deze titels van Bol met korting. Wel hebben we in een eerder artikel de tien meest legendarische sciencefictionboeken voor je op een rij gezet. Zit er vast eentje bij die ook goedkoop op de kop te tikken valt!Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.