Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Disney+ 24 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Black Widow weer uitgesteld en verschijnt deze zomer direct op Disney+

Het lange wachten op Black Widow wordt nog maar weer eens verlengd. Variety meldt dat de geplande releasedatum van 7 mei niet gehaald gaat worden. 9 juli is de nieuwe datum. Gelukkig is er ook goed nieuws. De Marvel-film zal vanaf dan niet alleen in de bioscoop te zien zijn, maar ook op Disney+.

Black Widow heeft daarmee een primeur te pakken. Het wordt de eerste Marvel-film met een zogenaamde hybrid release. Dit wil zeggen dat de film op 9 juli niet alleen draait in de bioscoop, maar ook thuis te zien is via Disney+. Hoewel Black Widow de eerste Marvel-film is die zo’n hybrid release krijgt, is het niet helemaal nieuw. Ook de live-action-film Mulan verscheen gelijktijdig in de bioscoop en op streamingdienst Disney+

Black Widow direct op Disney+

De Grote Muis maakt deze beslissing zodat fans van over de hele wereld Black Widow eindelijk kunnen zien. Door de pandemie zijn in veel landen de bioscopen nog gesloten of vinden mensen het niet prettig om te gaan. Dankzij de hybrid release kunnen ook zij de nieuwste Marvel-film vanaf het eerste moment zien.

Daar hangt overigens wel een prijskaartje aan. Marvel-fans die ervoor kiezen om Black Widow thuis te kijken, hebben aan alleen een Disney+-abonnement niet genoeg. In eerste instantie zal je moeten bijbetalen. In Amerika is dit een bedrag van 30 dollar. Een Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Justice League verplettert Marvel met duizelingwekkende IMDb-score

De verwachting is dat we in Nederland 21,99 euro moeten betalen om Black Widow te zien. Dit was namelijk ook de prijs voor Mulan. Wanneer je dit betaalt, kun je de film onbeperkt kijken zolang je lidmaatschap loopt. Black Widow zal naar verwachting op den duur gratis (voor Disney+-leden) te zien zijn. Dit was ook bij Mulan het geval. Drie maanden na de release verdwenen toen de extra kosten.

Verschuivingen binnen Marvel

Het opnieuw uitstellen van Black Widow heeft ook gevolgen voor een andere Marvel-film. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings wordt verschoven naar september. Gelukkig hoeven Marvel-fans zich niet te vervelen. Het gebrek aan films wordt goedgemaakt door de nieuwe series. The Falcon and the Winter Soldier ging vorige week knallende van start en nog voor de zomer komt Loki naar Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.