Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 6 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin maakt vrije val naar laagste niveau in maanden

Wat moet je nou doen met je Bitcoin? Kopen of verkopen? Daar kan niemand je een zinnig antwoord op geven. Feit is dat de digitale munt weer eens gekelderd is in veel eigenaren op dit moment eieren voor hun geld lijken te kiezen.

‘Nostradamus’ deed begin dit jaar nog een voorspelling over crypto. Kort gezegd: kopen en verhuizen naar een bunker. En over een lange tijd wel zien wat de winst is. Maar goed, wat betreft Bitcoin (veel crypto volgen in zijn kielzog) dan is er wel een kentering nodig in de trend op korte termijn.

Bitcoin maakt vrije val

De waarde van de bitcoin is vandaag dus flink gezakt. De belangrijkste digitale munt was rond 09.30 uur zo’n 43.000 dollar (38.000 euro) waard. Dat is het laagste niveau in maanden. De daling volgde op de publicatie van de notulen van de vorige beleidsvergadering van de Federal Reserve. Daaruit bleek dat de Amerikaanse rente sneller dan verwacht zou kunnen worden verhoogd. Als de rentes stijgen, nemen beleggers doorgaans minder risico.

De Bitcoin verloor de afgelopen 24 uur bijna 7 procent aan waarde volgens CoinMarketCap, dat de koersen van digitale munten bijhoudt. De digitale munt tikte in november nog een recordniveau aan van zo’n 69.000 dollar, maar na de ontdekking van de omikronvariant van het coronavirus ging de waarde hard omlaag. Evengoed is de cryptomunt nog steeds meer dan vijf keer zoveel waard als voor de coronacrisis.

Ook andere crypto zakken weg

Samen met de bitcoin zakten ook andere cryptomunten weg. Zo daalde de ether bijna 10 procent tot zo’n 3.500 dollar. Solana daalde met 13 procent en Cardano met 2,16. Maar geen paniek. Crypto-koerzen zijn nou eenmaal volatiel, en kunnen net zo snel weer omhoog krabbelen.

Om je met een positief gevoel te laten eindigen: check hier de Bitcoin-voorspellingen van experts op lange termijn. Moet bij gezegd worden dat die wel al even geleden zijn gedaan.

ANP

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.