Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 19 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin entert profvoetbal en de eerste crypto-transfer is rond

Er zijn al heel wat krankzinnige transfers geweest in de voetbalwereld. Nieuw in dat rijtje is een deal met de 37-jarige David Barral, die met bitcoin is aangetrokken door DUX Internacional de Madrid. Een primeur in het profvoetbal.

DUX Internacional de Madrid is een club die uitkomt in de Spaanse Segunda B. Hoeveel bitcoin er is betaald voor de transfer is niet bekend. Wel is duidelijk dat de deal mogelijk is gemaakt door Criptan, de nieuwe sponsor van de voetbalclub.

Eerste Bitcoin-transfer in het profvoetbal

“Ik ben blij om onderdeel uit te maken DUX Internacional de Madrid”, zegt de eerste bitcoin-voetballer op Twitter. Mijn ambitie is nog groot en ik erken mijn verantwoordelijkheid om te blijven concurreren en belangrijke uitdagingen in mijn sportcarrière aan te gaan.”

DUX Internacional de Madrid-sponsor Criptan is een lokaal platform voor de aan- en verkoop van digitale munten, waaronder bitcoin. Op Twitter werd de voetballer verwelkomd en was er een dankwoord richting de nieuwe sponsor. “David Barral, welkom bij dit geweldige team!” aldus de club.

“Hij is de eerste transfer ooit die volledig met digitale munten wordt betaald. Met dank aan Criptan, onze nieuwe sponsor, die dit mogelijk maakte”, vervolgt de club in haar statement. David Barral speelde in zijn carrière voor een waslijst aan clubs, waaronder Sporting Gijón, Levante, APOEL FC en Racing Santander. Voetbal is niet de eerste sport waarin de bitcoin zijn intrede heeft gedaan. Zo worden er in de Amerikaanse NFL al spelers betaald met de digitale munt.

Voorspellingen van de koers in 2021

Tijdens de afgelopen maanden is de waarde van de bitcoin opgelopen tot recordhoogtes. En er wordt verwacht dat deze stijgende lijn nog veel verder doorzet. Experts hebben het over bedragen die richting een half miljoen gaan. Tegelijkertijd zijn er ook zeepbel-verwachtingen. Bekijk hier de voorspellingen van de koers in 2021.

⚽️ Check ook: 7 stijlvolle voetbal x fashion collaborations

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.