Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 16 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Breaking Bad-ster is norse professor in veelbelovende nieuwe serie

Bob Odenkirk zit niet stil. Na Breaking Bad en Better Call Saul verleent de acteur wederom zijn talenten aan zender AMC voor een nieuwe hoofdrol. Deze keer maakt hij in het veelbelovende Lucky Hank de universiteitscampus onveilig als norse professor Engelse literatuur. Inclusief een paar oude bekenden.

Misschien krijgen we nog een spin-off over zijn geliefde Kim Wexler, maar het verhaal van Saul Goodman zit er na het einde van Breaking Bad en Better Call Saul wel degelijk op. Gelukkig hoeven fans van de Hollywood-ster niet eens zo heel lang meer te wachten om te kunnen genieten van zijn acteertalent. Lucky Hank verschijnt al op 19 maart aan de overzijde van de Atlantische Oceaan.

Voorlopig is het nog niet bekend op welk streamingplatform of welke zender de midlifecrisis van Lucky Hank zich zal ontrafelen. Gezien het succes van Breaking Bad en Better Call Saul echter – beiden van zender AMC maar in Nederland op Netflix – zal een streamgigant de serie ongetwijfeld zo snel mogelijk ook in de Lage Landen op de buis brengen.

Via Better Call Saul en Breaking Bad naar Lucky Hank

Naast Bob Odenkirk zijn er nog enkele schapen uit de Hollywoodweide die de kudde van Lucky Hank versterken. Mireille Enos uit The Killing speelt de rol van geërgerde eega en Oscar uit The Office probeert als decaan de norse professor in toom te houden. Verder zijn er ook rollen voor Chris Diamantopoulos en Suzanne Cryer die eerder in (kijktip!) Silicon Valley de pannen van het comedy-dak acteerden.

Bob Odenkirk speelt in Lucky Hank de rol van William Henry Devereaux Jr., hoofd van de faculteit Engels aan een onbeduidende universiteit in het rustieke deel van Pennsylvania. In de loop van één enkele ingewikkelde week dreigt hij een eend te executeren, wordt zijn neus doorgesneden door een feministische dichteres, ontdekt hij dat zijn secretaresse betere fictie schrijft dan hijzelf, verdenkt hij zijn vrouw ervan een affaire te hebben met zijn decaan én confronteert hij ten slotte zijn flirtende bejaarde vader – ooit de koning van de Amerikaanse literatuurtheorie – in een verlaten pretpark. Dat allemaal in slechts acht afleveringen tijd. Dat belooft.

Check ook deze verrassende hitseries met de ster van Better Call Saul en Breaking Bad.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.