Felix Decavel
Felix Decavel Hebbedingen 8 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

De betaalbare airco is slim, zuinig en heeft een krachtig koelvermogen

Na het kwakkelende regenseizoen van de afgelopen maanden snakken we allemaal naar het kleinste streepje zon. Maar zodra de zomer te fel begint te branden, haal je beter degelijke verkoeling in huis. Een slimme mobiele airco met een onwijs krachtig koelvermogen van de Action bijvoorbeeld, die zijn neef bij Lidl de baas is.

Dat er hittegolven aankomen, staat bijna buiten kijf. En gelukkig ben je na het lezen van dit artikel beter voorbereid dan de meeste landgenoten.

Deze draagbare mini-airco is de ultieme zomergadget

Eerder belichtten we al enkele betaalbare airconditioners bij budget-concurrent Lidl. Maar momenteel vind je geen krachtiger exemplaar dan de airco die Action momenteel in de aanbieding heeft. En al zeker niet aan zo’n relatieve spotprijs.

Action stunt met zuinige en krachtige airco

Bovendien is de verkoeling niet alleen van gouwe ouwe Hollandse makelij, maar in tegenstelling tot de meeste airconditioners krijgt de Dutch Original van Action ook nog het hoogst haalbare energielabel. Met andere woorden is het apparaat in energieverbruik lager en qua opwarming van de aarde minder snel. Al kan dit pareltje de planeet waarschijnlijk in zijn eentje afkoelen.

airco, betaalbaar, airconditioner, action, krachtig koelvermogen
(Afbeelding: Action)

Tot ziens Lidl

Met een koelvermogen van maar liefst 12.000 BTU overtreft de airconditioner van Action probleemloos die van Lidl. Ter vergelijking: de Silvercrest van 200 euro heeft een koelvermogen van 7.000 BTU, ofwel bijna de helft. Echter kost de relatief betaalbare airco van Action zeker niet het dubbele. En qua functies hoeft de Dutch Original evenmin onder te doen.

Verkoelen, ontvochtigen of ventileren? Het kan allemaal, overal én vanop afstand dankzij de afstandsbediening en gratis app. De airco is uitgerust met ingebouwde thermostaat die de temperatuur voor je regelt. In de smart-modus stelt hij zelf de koel- en ventilatormodus in, afhankelijk van de kamertemperatuur. Zo wordt er nooit te veel energie verbruikt.

Op de webshop van de Action koop je de betaalbare smart airco voor 279 euro. Hoe dan ook een pak minder dan vergelijkbare airconditioners met een even krachtig koelvermogen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.