Felix Decavel
Felix Decavel Reizen 12 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

In deze Europese hotspots stikt het van beroemdheden op jachten

Het seizoen is aangebroken. Superrijken zoeken en masse de Mediterraanse zon op met de meest bombastische boten. Benieuwd naar buitenaardse weelde? In deze idyllische kustplaatsjes in Europa meren de superjachten van beroemdheden als Jeff Bezos en U2 aan deze zomer.

Ons cruiseschip met een kartbaan van drie verdiepingen laten we thuis. En hoewel we – allesbehalve – genoeg gespaard hebben om een superjacht een week lang te huren, varen we deze zomer mee met de rechterhand van Bono, de dochters van Gucci, Tommy Hilfiger en de wilde weldoener van Amazon Prime Day: Jeff Bezos.

Kustplaatsen vol superjachten met beroemdheden

Maar eerst willen we zien en gezien worden. Op naar Saint-Tropez dus! Dit zijn volgens Forbes de huidige aanlegplaatsen van de superjachten van beroemdheden.

Saint-Tropez

Al is de chique Franse badplaats lang niet de grootste toeristische trekpleister voor superrijken met hun superjachten. Uit de meest vermogende personen die er momenteel aangemeerd liggen, springen de namen van modegoeroe Giorgio Armani en Nassef Sawiris – eigenaar van Engelse voetbalclub Aston Villa – erbovenuit. En dankzij de opvallend zwarte kleur van ‘Main’, haal je de superjacht van de fashion designer er zo uit.

superjacht, superrijken, beroemdheden, locatie
Superjacht ‘Main’ van Giorgio Armani (Afbeelding: Charterworld.com)

Sardinië

Van Saint-Tropez varen we naar Sardinië, waar je momenteel de superjachten van Tommy Hilfiger en Google-oprichter Eric Schmidt ziet dobberen in het pittoreske Porto Cervo. ‘Flag’ in het bezit van de mode-ontwerper is gemaakt door de Nederlands schepenbouwer Feadship.

Mallorca

Van de Italiaanse naar de Spaanse zon in Mallorca, waar zowel de dochters van Maurizio Gucci als Jeff Bezos himself momenteel liggen te bakken en braden. Vooral de 127 meter lange superjacht ‘Koru’ op naam van de Amazon-oprichter kun je bijna niet missen. Evenwel van Nederlandse makelij overigens.

superjacht, beroemdheden, locatie, bestemmingen
Superjacht ‘Koru’ van Jeff Bezos (Afbeelding: ANP)

Portofino

In Portofino, aan de prachtige Ligurische kust, vind je ongetwijfeld een Zara. Indien niet, kun je altijd nog de ‘Drizzle’ proberen te enteren; het superjacht op naam van de Spaanse kledingwinkelmagnaat Amancio Ortega. Toon eventueel je Nederlandse paspoort aangezien ook dit schip van onze (zee)bodem komt.

superjachten, locaties, bestemmingen, zara
Het superjacht ‘Drizzle’ van Amancio Ortega (Afbeelding: Feadship)

Capri

Capri blijkt het nieuwe Saint-Tropez te zijn met de meeste beroemdheden die hier hun superjacht hebben aangemeerd voor de zomer. Onder de bekendste namen vinden we de CEO van WhatsApp Jan Koum, telg van de Walmart-familie Alice Walton, nieuwsmagnaat Lachlan Murdoch en mode-icoon Luciano Benetton terug.

superjacht, benetton
Superjacht ‘Tribù’ van Luciano Benetton (Afbeelding: Luca Dini Design & Architecture)

Dubrovnik

Als afsluiter van onze Mediterraanse cruise, krijgen we een afscheidsconcert van niemand minder dan The Edge, gitarist van U2. Zijn superjacht ‘Cyan’ ligt momenteel aan de Adriatische kust in het Kroatische Dubrovnik.

Griekse eilanden

Ook de Griekse eilanden zijn omringd door beroemdheden op superjachten. Zo is Google-oprichter Larry Page te vinden bij Mykonos op zijn jacht Senses en vind je bij Kreta de familie van wijlen zilvermagnaat Alberto Bailleres op het megajacht Mayan Queen IV.

Mayan Queen IV, europa, plaatsen, vakantie, beroemdheden, superjachten
Mayan Queen IV, het superjacht van de familie van Alberto Bailleres (Afbeelding: Wikimedia)

Ibiza

In de wateren rond Ibiza vind je onder anderen Formule 1-icoon Flavio Briatore op zijn protserige superjacht Force Blue en PokerStars-oprichter Mark Scheinberg op zijn nog grotere Synthesis.

jachten, europa, superjachten, beroemdheden, superjacht, superjachten, ibiza
Force Blue, het superjacht van Flavio Briatore (Afbeelding: Fraser)

Bekijk hier het volledige overzicht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.