Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 31 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

De 10 beste horrorfilms op Netflix tijdens Halloween 2021

Halloween 2021 staat voor de deur, tijd voor horror. Dit zijn op dit moment de tien beste horrorfilms op Netflix, afgaande op de scores van IMDb.

Je hebt verschillende filmrecensiewebsites, die hun scores op verschillende wijze tot stand laten komen. De een zweert bij IMDb, de ander bij Rotten Tomatoes of Metacritic. Maar uiteindelijk zijn het vaak dezelfde films die goed of slecht scoren.

De 10 beste horrorfilms op Netflix voor Halloween 2021

Een overzicht van de tien best beoordeelde horrorfilms die je op dit moment kunt streamen. Liever een horrorserie? Check dan deze Zuid-Koreaanse hype.

1. Dead of Night (1945) – IMDb: 7.6

De nummer 1 in het lijstje met beste horrorfilms op Netflix is direct ook de oudste. Dead of Night is een heerlijk staaltje klassieke cinema uit 1945 en behoeft eigenlijk geen introductie. Toch even kort wat duiding. Als een architect naar het platteland reist voor een opdracht, merkt hij dat hij de plaats en de mensen daar kent uit een terugkerende droom. Sommige mensen geloven hem en een dokter probeert alles wetenschappelijk te verklaren.

Dead of Night is nu te zien op Netflix.

2. The Conjuring (2013) – IMDb: 7.5

The Conjuring moet je aandurven. Een gezin verhuist naar een boerderij in Rhode Island, waar ze bovennatuurlijke verschrikkingen ondervinden. IJzingwekkend, eng en spannend.

The Conjuring is nu te zien op Netflix.

3. The Conjuring 2 (2016) – IMDb: 7.3

Yep, de opvolger staat ook op Netflix en behoort tevens tot de beste horrorfilms die je op dit moment kunt streamen. Leuk voor je filmmarathon tijdens Halloween 2021. Deze film speelt zich overigens af in Londen.

The Conjuring 2 is nu te zien op Netflix.

4. Doctor Sleep (2019) – IMDb: 7.4

In deze sequel van The Shining (je weet wel, met Jack Nicholson) komt de volwassen geworden Danny (Ewan McGregor) in contact met een jong meisje met dezelfde gave als hij. Kwaadaardige wezens hebben het op hem gemunt. Lang leve Stephen King!

Doctor Sleep is nu te zien op Netflix.

5. Don’t Breathe (2016) – IMDb: 7.1

Don’t Breathe sluit de top 5 beste horrorfilms op Netflix af. De omschrijving op de streamindienst: ‘Hij is blind en rijk, het perfecte doelwit voor een beroving. Maar dan worden de rollen omgedraaid en raken drie jonge dieven verwikkeld in een dodelijk kat-en-muisspel’. Deze film hebben we zelf niet gezien, maar hij schijnt behoorlijk angstaanjagend te zijn.

Don’t Breathe is nu te zien op Netflix.

6. Bone Tomahawk (2015) – IMDb: 7.1

Bone Tomahawk is nu te zien op Netflix.

7. The Call (2020) – IMDb: 7.1

The Call is nu te zien op Netflix.

8. Tenebre (1982) – IMDb: 7.1

Tenebre is nu te zien op Netflix.

9. Insidious (2010) – IMDb: 6.8

Insidious is nu te zien op Netflix.

10. Under the Shadow (2016) – IMDb: 6.8

Under the Shadow is nu te zien op Netflix.

Bekijk hier de top 100 beste horrorfilms die je nu kunt streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.