Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 24 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

12 films tijdens Cannes 2024 met 100% op Rotten Tomatoes

Het Filmfestival Cannes 2024 zit er bijna op. Een overzicht van de best films, met 100% op Rotten Tomatoes. Dat belooft wat.

Je zou het bijna vergeten, maar naast beroemdheden op de rode loper, dit jaar massaal in doorkijkjurk zonder bh verschenen, werden er ook films vertoond tijdens het Filmfestival Cannes 2024.

De beste films tijdens Filmfestival Cannes 2024

Tijdens het filmfestival van Cannes beleven veelbelovende films doorgaans hun première onder toeziend oog van de elite onder de filmrecensenten. Dat levert een aardig beeld op van wat het filmjaar te bieden heeft. In 2024 opvallend veel films met 100% op Rotten Tomatoes na de eerste recensies. Een overzicht.

Christmas Eve in Miller’s Point

Christmas Eve in Miller's Point, cannes 2024, 100% rotten tomatoes, beste films
(Afbeelding: Omnes Films)

Een onstuimige uitgebreide familie daalt neer in hun kleine woonplaats Long Island voor de feestdagen. Voordat de avond voorbij is, maken twee neefjes en nichtjes van de chaos gebruik om de winterse nacht in te glippen en de vakantie naar hun hand te zetten. Opvallend aan deze film is dat zowel Sawyer Spielberg (zoon van Steven Spielberg) als Francesca Scoresese (dochter van Martin Scorsese) meespelen. Hoe dan ook interessant, een kerstfilm met 100% op Rotten Tomatoes.

Ghost Trail

Ghost Trail 100_ rotten tomatoes beste films cannes
(Afbeelding: MK2 Films)

Deze Syrische klopjachtthriller, gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen, maakte behoorlijk indruk tijdens het Filmfestival Cannes 2024. Hamid maakt deel uit van een geheime groep die de voortvluchtige leiders van het regime achtervolgt. Zijn missie leidt hem naar Frankrijk, waar hij de confrontatie aangaat met zijn folteraar. De 100% op Rotten Tomatoes vertelt de rest.

The Hyperboreans

the hyperboreans filmfestival cannes 2024 beste films 100% rotten tomatoes
(Afbeelding: Globo Rojo Films)

De verhalen en illusies van een vrouw brengen de controversi√ęle figuur van Miguel Serrano tot leven, een Chileense schrijver die esoterische neonazistische filosofie√ęn propageerde. Dat zet aan tot nadenken over zijn plaats in de geschiedenis. Ook goed voor 100% op Rotten Tomatoes na het Filmfestival van Cannes in 2024.

The Invasion

the invasion filmfestival cannes 2024 beste films 100_ rotten tomatoes
(Afbeelding: Atoms & Void)

Tien jaar na de release van zijn epische film Maidan hervat Sergei Loznitsa zijn Oekra√Įense kronieken door de strijd van het land tegen de Russische invasie te documenteren. De film, opgenomen over een periode van 2 jaar, portretteert het leven van de burgerbevolking in heel Oekra√Įne.

Furiosa: A Mad Max Saga

Oké, Furiosa: A Mad Max Saga heeft niet de volle 100% op Rotten Tomatoes. Maar de prequel van Fury Road heeft dan ook véél meer recensies, met alsnog een torenhoge score van 89%. Anya Taylor-Joy, tevens de rode loper-koningin van Cannes 2024, speelt imperator Furiosa. Dit wordt dé blockbuster van 2024.

Alle nieuwe films met 100% op Rotten Tomatoes

Maar er zijn meer topfilms in première gegaan tijdens het Filmfestival Cannes 2024, die op Rotten Tomatoes nu al een 100% score hebben. Het volledige overzicht van de beste films, onthoud deze namen. Lees op deze RT-overzichtspagina meer over de films.

 • When The Light Breaks
 • Caught By The Tides
 • On Becoming A Guinea Fowl
 • Christmas Eve in Miller‚Äôs Point
 • Ghost Trail
 • An Unfinished Film
 • The Hyperboreans
 • Eephus
 • The Invasion
 • Holy Cow
 • Julia Keeps Quiet
 • Everybody Loves Touda

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.