Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 28 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Lidl doet het weer! Hun whisky van 17 euro is opnieuw uitgeroepen tot beste blended whisky

De Duitsers doen het weer! Vorig jaar verbaasde Aldi alle whiskey liefhebbers met een spectaculaire aanbieding. Aldi’s Highland Black Scotch Whiskey en Islay Single Malt Scotch Whisky hadden toen gouden medailles gewonnen tijdens de 2018 Spirits Business Scotch Whisky Masters. Om dat te vieren heeft Lidl die bewuste whisky’s nog even extra onder de aandacht gebracht. Anno 2019 is het de beurt aan de andere Duitse grootgrutter om in de prijzen te vallen.

De beste whisky vind je bij de Lidl in de schappen

Tijdens de World Whiskeys Awards is Lidl’s Queen Margot uitgeroepen tot ‘Beste Schotse Whisky’. Een panel van veertig experts uit de whisky-wereld koos de whisky van Lidl uit talloze inzendingen. Lidl’s Queen Margot is een acht jaar oude Blended Scotch. De inzending van Lidl verslaat een aantal serieuze merken zoals Johnnie Walker Black Label.

Lidl’s Queen Margot kost zo’n 17 euro, wat aantoont dat je voor een goede whisky geen vermogen hoeft neer te leggen. Overigens is het niet de eerste keer dat de Queen Margot in de prijzen valt, vorig jaar won de drie jaar oude versie de zilveren medaille en in 2014 ontving het al de IWSC Bronze Quality Award. Een echte winnaar dus.

Whisky Lidl

Alleen te koop in de Lidl winkels

Lidl’s Queen Margot is acht jaar lang gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor het een ‘rijke zoetheid’ en een ‘warme, aanhoudende afdronk’ kent. Lichte tonen van gedroogde abrikoos en pruim maken de smaaksensatie compleet. De whisky is gedistilleerd, blended en gebotteld in Schotland en is daarmee dus net zo echt als de whisky’s van de bekende merken waar je een stuk meer voor betaald. Dat juist deze fles nu een stuk populairder zal worden is dan ook geen vraag.

Helaas mag er in de Nederlandse supermarkten geen sterke drank verkocht worden. Je zult deze top whisky dus niet tegenkomen in de Lidl bij jou in de buurt. Je kunt gelukkig wel naar onze Oosterburen voor de Queen Margot.

Update:

Steeds meer nieuwswebsites noemen deze uitverkiezing fake news. Daarom hebben wij onderzocht hoe het nu precies zit. Klik hier en ontdek of de Queen Margot echt zo goed is als beweerd wordt.

Esquire

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.