Redactie
Redactie Hebbedingen 26 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

WhatsApp bestaat 10 jaar: de app van toen naar nu in een infographic

We zijn er vrij zeker van dat niet veel WhatsApp-gebruikers zich kunnen herinneren dat de app precies tien jaar geleden werd gelanceerd. Om je eraan te herinneren hoe de app is gegroeid in de afgelopen tien jaar, heeft het bedrijf een infographic uitgebracht waarin we de precieze ontwikkeling van de populaire chatapp kunnen volgen.

In 2009 werd de app uitgebracht voor iPhones en Android-toestellen. In december van dat jaar werd de app voorzien van de eerste, grote functie: de mogelijkheid om foto’s en video’s te delen. Een optie die nu heel logisch lijkt, maar tot dat moment was het een grote uitdaging.

Locatie delen en groepschats in WhatsApp

In juni van dat jaar volgde opnieuw een revolutionaire functie: de mogelijkheid om je locatie te delen. In februari 2011 werden groepchats uitgerold. Je kunt je nu geen leven zonder die functies meer voorstellen, maar niet heel lang geleden vormde app absoluut geen vast onderdeel in ons leven. Hoewel: niet iedereen is te spreken over de chatapp.

Het versturen van voice memo’s behoort ook tot een belangrijke milestone in de geschiedenis van app, evenals de overname door Facebook in 2014. Inmiddels zijn de drie meest gebruikte apps ter wereld (Facebook, Instagram en WhatsApp) in handen van Mark Zuckerberg. Hij wil de drie apps dan ook laten integreren.

Eén miljard actieve WhatsApp-gebruikers in 2016

In 2015 werd WhatsApp Web geïntroduceerd en in 2016 had de chatapp één miljard actieve maandelijkse gebruikers. Inmiddels is dat aantal met vijftig procent gestegen en wordt de app gebruikt door 1.5 miljard gebruikers. Ook introduceerde het bedrijf in 2016 videobellen en werden berichten – eindelijk – beveiligd met end-to-end versleuteling, waardoor derden niet mee kunnen lezen.

Bekijk de volledige groei van WhatsApp in de infographic hieronder en laat check ook direct deze 33 ‘geheime’ WhatsApp-functies die je leven een stuk aangenamer maken.

WhatsApp bestaat 10 jaar

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.