Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 29 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

De best betaalde supermodellen van nu en hun inkomsten

Modellenwerk is een competitieve business. Maar het is ook geen geheim dat supermodellen grof geld kunnen verdienen. De elite van de modewereld krijgen soms jaloersmakende bedragen met veel nullen erachter. Hier volgen de tien best betaalde supermodellen van dit moment.

Van Bella Hadid tot Kendall Jenner. De meeste namen op het lijstje supermodellen zullen ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. En waarschijnlijk heeft je vriendin ook een aantal kledingstukken in de kast hangen die door hen hip zijn gemaakt.

De best betaalde supermodellen

Net als in het voetbal, waar Messi en Ronaldo nog steeds de grootverdieners zijn, staat ook deze lijst voornamelijk gevuld met oudgedienden. Die hebben de zaken nou eenmaal goed voor elkaar. De geschatte bedragen komen van Forbes en bestaan uit social media-inkomsten, klassiek modellenwerk, contracten en overige inkomsten. Het zijn bruto bedragen, waarvan dus de belasting nog wordt afgetrokken.

1. Kendall Jenner (40 miljoen euro per jaar)

Op de eerste plaats van best betaalde supermodellen in 2022 staat Kendall Jenner. Een titel die ze voor het eerst verwierf in 2018 en sindsdien niet meer uit handen gaf. Per Instagram-post zou het halfzusje van Kim alleen al een miljoen euro verdienen.

Niet slecht verdiend dus, dit kiekje hierboven.

2. Chrissy Teigen (39 miljoen per jaar)

De vrouw van John Legend verdient met haar 39,8 miljoen volgers op Instagram absurde bedragen voor gesponsorde posts. Ook doet ze nog altijd modellenwerk, dat haar nog altijd geen windeieren legt. En dan heeft ze ook nog eens haar eigen serie Chrissy’s Court op Roku.

3. Gisele Bündchen (33 miljoen euro per jaar)

De ex-vrouw van Tom Brady heeft dan wel veel geld verloren door het FTX-fiasco, ze behoort nog steeds tot de best betaalde supermodellen op Aarde.

4. Rosie Huntington-Whiteley (32 miljoen euro per jaar)

Rosie Huntington-Whitely is naast supermodel ook actrice, YouTube-ster en zakenvrouw. Ze is waarschijnlijk het meest bekend van haar werk voor lingeriemerk Victoria’s Secret, maar ze heeft ook model gestaan voor Abercrombie & Fitch, Burberry en Givenchy.

5. Cara Delevigne (30 miljoen euro per jaar)

Cara Delevigne staat al langer in de schijnwerpers als één van de best betaalde supermodellen ter wereld. Inmiddels heeft de Britse socialite ook naam gemaakt als actrice.

6. Adriana Lima (30 miljoen euro per jaar)

Een van de eerste en meest iconische Victoria’s Secret Angels die we ooit hebben gezien. Adriana Lima siert nu en dan nog altijd de cover van modecampagnes. Daarmee bewijst ze dat ze nog steeds een supermodel is waar de jonkies niet aan kunnen tippen.

7. Gigi Hadid (20 miljoen euro per jaar)

De zusjes Hadid hebben samen de mode-industrie veroverd. Ook Gigi komt in de lijstje van best betaalde supermodellen voor. Net als haar zus heeft Hadid haar rijkdom vergaard met tientallen covers en modecampagnes.

8. Bella Hadid (19 miljoen euro per jaar)

Bella Hadid is de ultieme it girl en volgens de wetenschap de mooiste vrouw op aarde. Met haar strakke runway walk en moeiteloze streetstyle is Hadid een van de supermodellen geworden om in de gaten te houden en het gezicht van meerdere luxemerken.

9. Joan Smalls (19 miljoen euro per jaar)

Joan Smalls stond bekend als het eerste Latina-model dat Estée Lauder vertegenwoordigde. Sindsdien staat de Puerto Ricaanse steevast bovenaan de lijst van best betaalde supermodellen.

10. Liu Wen (19 miljoen euro per jaar)

Het Chinese model Liu Wen was een van de eerste Aziatische modellen die de mode-industrie domineerde. In 2016 verklaarde de New York Times Wen tot China’s eerste echte supermodel. En daar wordt ze ook naar betaald.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.