Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 28 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 7 best betaalde bijbanen van Nederland

Ben je een student en zoek je een bijbaan om je veel te dure en te kleine studentenkamer te kunnen betalen? Of ben je al afgestudeerd en kun je door de crisis nog niet aan de bak komen? Wat jouw situatie ook is, je bent op zoek naar de best betaalde bijbanen.

Gelukkig kun je bij uiteenlopende bijbanen een leuk zakcentje verdienen.

Best betaalde bijbanen

Dit zijn volgens Cvster de best betaalde bijbanen van Nederland. Klaar voor het echte werk?

1. Voor jezelf werken

Als je ervoor kiest om eigen baas te zijn, kun je zelf bepalen hoeveel je verdient. Hierbij kun je van alles verzinnen, van computerles voor ouderen tot kinderopvang nu veel ouders met hun handen in het haar zitten. Vooral met een bijbaan waarin je bijles geeft kun je goed verdienen. Denk aan 15 tot 30 euro per uur.

Ook slim: je bijbaan laten aansluiten op je studie. Dan heb je als je uit de schoolbanken komt ook al een bak aan ervaring. Een win-win als je het ons vraagt. Het is goed om te weten dat je je niet meteen hoeft in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Je geeft deze verdiensten natuurlijk wel op bij je belastingaangifte!

2. Telefonische helpdeskmedewerker

Je verdient lekker als telefonisch helpdeskmedewerker, en zeker als je ook in de avond of in het weekend werkt. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan bij banken en verzekeraars of bij de GGD als helpdeskmedewerker voor het bron- en contactonderzoek. Bij de GGD verdien je bijvoorbeeld 13 euro per uur (of meer).

Maak je geen zorgen dat je te weinig kennis hebt. Je krijgt van tevoren een training, zodat je de mensen aan de andere kant van de lijn goed kan helpen, of je nou bij een bank of de GGD aan de slag gaat.

3. Maaltijdbezorger

De horeca is misschien gesloten, maar dat betekent dat er meer restaurants bezorgen én meer mensen eten bestellen dan ooit. Een bijbaan als maaltijdbezorger betaalt dus niet alleen lekker, de kans is groot dat je ook zo een baantje hebt. Boven de 10 euro per uur kom je hier sowieso uit, maar vergelijk wel verschillende werkgevers. Bij de één word je bijvoorbeeld per uur betaald en bij de ander per bestelling.

4. Thuiszorg

Wil jij je steentje bijdragen aan de maatschappij én lekker verdienen? Dan is een bijbaan in de thuiszorg misschien iets voor jou. Er is een chronisch tekort aan medewerkers, waardoor je nu vaak ook zonder zorgdiploma de handen uit de mouwen kan steken. In ruil voor zo’n 11 euro per uur help je met boodschappen, de (af)was, klusjes in huis en leer je opa hoe hij met zijn kleindochter kan videobellen.

5. Administratief medewerker

Oké, we geven het eerlijk toe: administratief werk is niet de meest spannende bijbaan. Maar met zo’n 11 euro per uur betaalt het lekker en bovendien kan je vaak in alle comfort van je huis het werk doen. Kijk eens bij verzekeraars, energiebedrijven, banken, schoolbesturen of woningcorporaties of ze momenteel op zoek zijn.

6. Privéchauffeur

Rondrijden in een mooie auto en daar nog betaald voor krijgen ook? Als privéchauffeur rijd je vaak succesvolle zakenmensen rond. Het zijn mensen die tijdens de rit willen werken (of slaap inhalen) en daarom een chauffeur inschakelen. Het startsalaris van deze bijbaan is al lekker met 11 euro per uur, maar per rit krijg je ook nog een fooi toegestopt.

7. Callcenterwerk

Dan zijn we alweer bij het laatste baantje aanbeland in de top 7 best betaalde bijbanen. Ben jij wel goed in een praatje en vind je het niet erg om met mensen te praten die stiekem niet op je zitten te wachten? Callcenterwerk is niet voor iedereen weggelegd, maar als jij goed bent in verkopen kan het je een leuk zakcentje opleveren. Standaard verdien je 6 euro per uur, maar je kunt daarbij nog een commissiebedrag verdienen. Zo kan die 6 euro oplopen tot 16 euro per uur of zelfs nog meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.