Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Eten & Drinken 10 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Keiharde avocado? Dankzij deze simpele tip is hij in no-time rijp

Hij zit vol vezels en goede vetten, vermindert de kans op depressie, diabetes, obesitas en een hoge bloeddruk, en is ook nog eens heel smaakvol. De avocado mag met recht een superfood genoemd worden. Helaas is niemand perfect en dat geldt ook voor deze groene vrucht. Een onrijpe avocado is keihard en niet te eten. Gelukkig kun je een avocado sneller laten rijpen

Als je de hele week door wil genieten van een perfect rijpe avocado, dan zul je iedere dag naar de supermarkt moeten om eetrijpe avocado’s te kopen. Dit kost onnodig veel tijd en is vaak ook nog duurder. Helaas is het alternatief dat je een netje kanonskogels op de fruitschaal hebt liggen. Dit betekent dat je dagen moet wachten op een eetrijp exemplaar en dat ze dan opeens allemaal tegelijk zacht zijn. Niet ideaal.

Avocado sneller laten rijpen

Gelukkig kun je de natuur een handje helpen. Het enige wat je nodig hebt zijn een aantal andere vruchten zoals appelen, tomaten, meloenen en rijpe bananen. Deze vruchten produceren namelijk een gas genaamd ethyleen. Dit gas versneld het rijpingsproces en wil je normaalgesproken dus zo veel mogelijk vermijden. Behalve als het om harde avocado’s gaat.

Avocado toast
Lekker op toast. (Afbeelding: Unsplash / Caroline Attwood)

Dankzij dit gas rijpen ze namelijk een stuk sneller. Hier kun je gemakkelijk gebruik van maken door een harde avocado te omringen met bovenstaande vruchten. Dit kun je bijvoorbeeld doen op de fruitschaal of in de groentelade van je koelkast. Hij is dan binnen enkele dagen rijp. Wil je optimaal gebruik maken van ethyleen en je onrijpe avocado nog sneller laten rijpen? Stop de vrucht dan in een plastic zak met een rijpe banaan.

In de magnetron

Bovenstaande oplossing is de snelste manier om een harde avocado te rijpen zonder smaakverlies. Vind je het niet erg dat de smaak wat verzwakt, dan is er een nog snellere manier om een onrijpe avocado te rijpen. Mocht je wanhopig zijn, prik dan wat gaatjes in de schil en gooi ‘em 30 seconden in de magnetron op een gemiddelde stand. Hij komt er dan een stuk zachter uit.

De voordelen van avocado

Dankzij bovenstaande tips kun je iedere dag genieten van een rijpe avocado. Dat is lekker, maar bovenal heel gezond. Het eten van deze vrucht kent namelijk vele voordelen. Benieuwd welke? Klik dan hier.

Lees ook: 17 gezonde en lekkere snacks die het afvallen niet in de weg staan

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.