8 avocado voordelen voor mannen

Avocado is hot. Je wordt er nog net niet mee doodgegooid, de avocado is overal. Het groene genot is een trend maar het fijne hiervan zijn de vele voordelen die de vrucht kent. Welke voordelen dit precies betreft en waarom de populaire groene vrucht geen vrouwen voedsel is, lees je hier.

Avocado’s verbeteren de opname van voedingsstoffen

Gezond eten doe je goed maar soms vindt het lijf niet de juiste tools – dit zo goed mogelijk te benutten. Avocado kan dit enorm stimuleren! Avocado is de beste vriend van jouw spijsverteringsstelsel. Neem calcium: dit is moeilijk opneembaar. Wanneer je calciumrijke producten eet en deze combineert met wat plakjes avocado: profiteert je lijf! De opname van belangrijke micronutriënten worden hierdoor gestimuleerd.

Avocado reguleert bloeddruk

Een hoge bloeddruk is een bekend gevaar voor veel mannen. Hoe langer je mee gaat, hoe groter het gevaar. Gezonde kost nuttigen kan hierbij zeer hulpvol zijn. En laat avocado hier nu een super vrucht voor zijn! De vitamines, mineralen en zuren in deze vrucht helpen de bloeddruk in balans te houden en dienen als een goede compensatie bij het nuttigen van koffie en energiedrankjes. Avocado’s zijn perfect om je lijf weer in balans te krijgen.

8 avocado voordelen voor mannen

Avocado-olie in je pan

De boterachtige textuur van de vrucht verleend zich ook goed voor in de pan. Wokken of ovengerechten, je kan het zo gek niet bedenken. Avocado-olie is zeer geschikt om te bakken en braden op hoge temperatuur. Wanneer een olie boven zijn specifieke rookpunt wordt verhit kunnen voedingswaarde verloren gaan. Koken met bijvoorbeeld meer dan 320 graden kan je kipgerecht of groenten laten kelderen in gezonde waardes. Avocado-olie is in staat deze gezonde eigenschappen niet in rook te laten opgaan.

Pit je guacamole

De avocado pit gooide je voorheen waarschijnlijk weg – nu niet langer. De pit bevat veel vezels en aminozuur. Deze zijn essentieel bij de preventie en behandeling van meerdere ziektes. Je kan deze snijden of raspen. Makkelijk mee te nemen in je favoriete dipsaus dus. Daarnaast kun je het goedje voor nog meer gebruiken, denk aan smoothies en dergelijke. Een prachtige pit rijk aan antioxidanten en kalium leent zich voor veel.

Avocado’s houden je langer vol

Ideaal wanneer je je lijf wilt foppen dus. Avocado’s zorgen voor dat volle gevoel: ze zijn rijk aan vezels en goede vetten. Je lijf doet er langer over deze te verteren en dat maakt dat jij dat verzadigde gevoel ervaart. Wanneer je vol zit ben je minder snel geneigd je vol te vreten. En dus blijven die overtollige calorieën uit. Laat je dus niet afschrikken door de ‘vette’ naam die avocado kent. Het is namelijk alles behalve chips.

Avocado’s hebben een zeer lage GI

(Glycemische index). Ze bevatten amper koolhydraten. Avocado’s kunnen helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren. Wanneer jij graag af wilt vallen zijn avocado’s daarop het antwoord! Je lichaam ervaart geen piek in de bloedglucose en geeft geen insuline af. Alles waar té voor staat blijft is te veel, dus hap deze niet weg als appels. Een avocado van ongeveer 30 gram kan 300 calorieën bevatten. De helft van de vrucht is dan ook genoeg.

Koude avocadosoep

Dit koude genot is te gek wanneer jij bijvoorbeeld een marathon wilt uitlopen. Of 5km, ook goed. Punt is: deze snack is een boost van gezonde stoffen, waar je lichaam blij van wordt. Maak de soep met kefir, zout, peper, groene paprika en koriander voor de liefhebber. Het is als gazpacho maar dan ook z’n groenst.

Avocado als room

De vrucht is zeer geschikt voor romige gerechten. Pak die groene rakker en skip de slagroom. Het is simpelweg goed te vervangen. Denk aan pudding of andere desserts. Je kan er zelfs mayonaise en tonijnsalade van brouwen. Zo hoef je nooit meer mondjesmaat mayonaise te nuttigen. Google is rijk aan ‘avo inspo’. Eet smakelijk!

Reageer op artikel:
8 avocado voordelen voor mannen
Sluiten