Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 28 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Trailer en titel Avatar deel 2 onthuld: het watertanden is begonnen

Jarenlang was het de film die het meest ooit had opgeleverd, en nog altijd is het de meest succesvolle bioscoopfilm ooit. Niet vreemd, want Avatar was vernieuwend en briljant. Nu komt eindelijk deel 2 eraan. De trailer is voor een select groepje onthuld tijdens CinemaCon en de titel is bekendgemaakt. Het grote watertanden is begonnen.

De officiële titel voor het tweede deel van het meesterwerk van James Cameron uit 2009 is gisteren bekendgemaakt. De langverwachte terugkeer naar Pandora heet Avatar: The Way of Water.

Avatar: The Way of Water

Na minstens zeven vertragingen in de afgelopen acht jaar is regisseur Cameron eindelijk klaar om het publiek het vervolg te laten zien. Disney, dat de franchise heeft geërfd na de overname van 20th Century Fox in 2019, onthulde beelden van de film op CinemaCon. Dat is de jaarlijkse bijeenkomst van bioscoopeigenaren, die zich momenteel afspeelt in Caesars Palace in Las Vegas.

CinemaCon-bezoekers kregen een 3D-bril om de minutenlange trailer te bekijken. Die bevatte overigens nauwelijks een dialoog. In plaats daarvan werden ze ondergedompeld in verschillende regio’s in de wereld van Pandora, met beelden van de oceanen en meren van de planeet. De beelden uit Avatar: The Way of Water tonen ook de lokale Na’vi-stam in interactie met soorten die op walvissen en pelikanen lijken. Sommigen daarvan vlogen door het scherm en in de gezichten van het publiek, dankzij de 3D-technologie.

Wanneer kun jij de trailer zien?

Hoewel het filmen voor Avatar: The Way of Water al in 2017 begon, zijn de details rond de film redelijk stil gehouden. Dankzij setfoto’s die Cameron in december 2020 plaatste was het wel al bekend dat de film een ​​oceanisch decor zal hebben.

De trailer van Avatar: The Way of Water wordt vanaf 6 mei aan het grote publiek getoond. Lees hier wat je daarin zoal kunt verwachten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.