Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 4 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze verrassende auto kocht Lucas met zijn Stranger Things-miljoenen

14 jaar oud was Caleb McLaughlin, toen Stranger Things voor het eerst op Netflix te zien was. Nu, zes jaar later, is de sci-fi-serie uitgegroeid tot een megahit. Het is dan ook niet verrassend dat de 20-jarige McLaughlin inmiddels lang en breed miljonair is. Toch heeft de acteur relatief lang gewacht om die miljoenen uit te geven.

Zijn eerste grote aankoop deed hij pas na drie seizoenen van Stranger Things: een Tesla Model X, waarvan de verkoopprijs begint bij 114.990 euro.

Caleb McLaughlin van Stranger Things leeft zuinig

Volgens Celebrity Net Worth heeft Caleb McLaughlin inmiddels 3 miljoen dollar op zijn naam staan. Daar zijn z’n verdiensten voor het net uitgekomen vierde seizoen nog niet eens bij opgeteld. Ondanks dat de acteur in zijn puberteit miljonair werd (oftewel de periode waarin wij totaal niet met geld konden omgaan), leeft hij dus zuinig. Zijn enige grote aankoop is zijn Tesla Model X.

Tesla Model X
Bron: Tesla

Toen hij klaar was met seizoen drie van de serie (en 250.000 dollar per aflevering verdiende), kreeg hij namelijk zijn rijbewijs. “Toen ik eenmaal mijn rijbewijs had, dacht ik: nu heb ik een auto nodig”, vertelt hij aan CNBC Make It. “Het was logisch op dat moment.”

Dingen kopen die je nodig hebt

Dit is ook meteen zijn filosofie als het gaat om geld uit te geven: “Ik kijk nooit naar mijn bankrekening met de gedachte: ‘Oh, ik heb nu veel geld om uit te geven’. Ik wil niet alleen maar dingen kopen die ik wil. Ik koop dingen die ik nodig heb.”

Hij zegt dat hij twee aparte rekeningen heeft. Eén voor alledaagse uitgaven en één voor het geld dat hij later wil gebruiken om te reizen en om andere grote uitgaven te doen. Deze zuinige levensstijl heeft Caleb McLaughlin meegekregen van zijn ouders toen hij goed geld ging verdienen met Stranger Things.

Verstandig omgaan met geld

“Mijn ouders zeiden: het is jouw geld en je kunt het uitgeven zoals je zelf wil”, vertelt hij in hetzelfde interview. “Maar als je ouders willen we je leren dat het niet nodig is om zomaar geld uit te geven omdat het kan.”

10 Stranger Things feitjes die je moet weten voor je begint aan seizoen 4

Dat het onderwerp belangrijk voor hem is, blijkt wel uit het partnerschap dat hij is aangegaan met bankplatform Step. Met het partnerschip wil hij jonge mensen aanmoedigen om financieel bewuster te worden. Hoewel: het geld dat hij krijgt voor het verbinden van zijn naam, zal vast ook meespelen. Dat kan hij mooi sparen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.