Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 27 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Jennifer Lopez scoort Netflix-hit die zo slecht is dat het cult wordt

Jennifer Lopez heeft met een mieters slechte scifi-film een nummer 1-hit te pakken op Netflix. Maar oordeel vooral zelf: Atlas is nu te streamen.

Dit zou overigens zo maar eens een culthit kunnen worden, die zo slecht is dat het weer goed wordt. Daar gaan doorgaans alleen wel wat jaren overheen. Zo stond Sharknado, over rondvliegende haaien in een tornado, jarenlang bekend als de slechtste film ooit. Tegenwoordig is het een cultklassieker van de bovenste plank.

Atlas met Jennifer Lopez op Netflix

Atlas dus, een sciencefiction-film met Jenny from the Block. Laten we voorop stellen dat we fan zijn van het fenomeen J.Lo, als model en artiest. Ook als actrice heeft ze goede dingen neergezet, zoals Out of Sight (1998), Hustlers (2019) en Selena (1997). Maar deze nieuwe scifi-hit van Netflix is een gedrocht, hoe goed Jennifer Lopez haar schouders er ook onder probeert te zetten.

Het thema van Atlas is wel actueel. Jennifer Lopez speelt een briljante data-analist met een diep wantrouwen jegens AI. Maar ze ontdekt dat juist een dodelijke AI-opstand uit het verleden haar enige hoop is om een afvallige robot te vangen.

Scifi-film geslacht op Rotten Tomatoes

Waar Netflix voorheen bekendstond om kwalitatief goede originals, zijn het de laatste jaren, vooral wat films betreft, dure producties met grote namen en weinig inhoud. Atlas valt ook onder die categorie. Op Rotten Tomatoes scoort de scifi-film een bedroevende 17% scoren op Rotten Tomatoes en 54% onder het publiek.

Jennifer Lopez scoort Netflix-hit die zo slecht is dat het cult wordt
(Afbeelding: Netflix)

“Wat dacht Jennifer Lopez wel niet toen ze instemde om de hoofdrol te spelen in dit absurde formulematige scifi-actieavontuur? Heeft ze wel de moeite genomen om het clichématige en tenenkrommende script te lezen?”, zijn de treffende woorden van de bekende recensent Susan Granger. Bekijk hier het volledige recensieoverzicht op Rotten Tomatoes.

Nogmaals, vergeet alle recensies en oordeel vooral zelf. Atlas is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.