Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 18 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Astronaut in bikini: Manju Bangalore heeft de ultieme carrière

Als je twee beroepen zoekt die het verst uit elkaar liggen, dan kom je met bikini-model en astronaut een aardig eind in de richting. Manju Bangalore combineert beide droombanen. Zo is de intelligente alleskunner dit jaar te zien in de Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Het ene beroep doe je in een afgesloten pak na een veel te moeilijke studie, bij het andere beroep draag je slechts een bikini en moet je urenlang in de leegte staren totdat het perfecte plaatje geschoten is.

Manju Bangalore: astronaut en bikini-model

De Amerikaanse Manju Bangalore, in 2019 nog Miss California, haalt uit beide professies in ieder geval even veel plezier, zo zegt ze zelf. “Ik wil vrouwen eraan blijven herinneren om die sprong in het diepe te maken en meer te worden dan slechts één ding”, aldus het hooggeleerde bikini-model.

De inmiddels 24-jarige Manju Bangalore liep afgelopen weekend (16 juli) voor het eerst mee tijdens de Sports Illustrated Swimsuit Runway Show tijdens Paraiso Miami Beach. Als beginnend astronaut is ze verbonden aan het Astronautics Institute, waarvoor ze onlangs haar eerste testvlucht zonder zwaartekracht maakte. In 2015 liep ze haar eerste stage bij de NASA.

Fysicus in de Sports Illustrated Swimsuit Issue

Op papier is Manju Bangalore fysicus, beginnend astronaut, filmmaker, politiek strateeg en bikini-model. Daarnaast runt ze ook nog twee non-profitorganisaties: Operation Period en Painting With Parkinson’s. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, debuteerde ze dit jaar ook in de papieren Sports Illustrated Swimsuit Issue (foto’s).

Manju Bangalore voegde zich met haar bikini-debuut in de Sports Illustrated Swimsuit Issue 2022 tussen grootheden als Kim Kardashian, de Nederlandse Cindy Kimberly en Kelly Hughes. Maar eigenlijk kunnen we het beter omdraaien: zij hadden de eer om in één magazine te staan met een astronaut, fysicus en politiek strateeg die de wereld ook nog eens vooruit helpt met goede doelen. Lees meer over deze alleskunner op haar website.

Manju Bangalore, bikini model, astronaut, sports illustrated swimsuit issue, miami swim, nasa, 2022, sexy
Manju Bangalore tijdens haar eerste Sports Illustrated Swimsuit Runway Show (Afbeelding: Getty)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.