Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 23 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de dag: de nieuwe Asics Gel-Sonoma 15-50 in cementgrijs

Tijd voor de sneakers van de dag van 23 januari 2024. De nieuwe cementgrijze GEL-SONOMA 15-50 is je nieuwe betaalbare Asics-sneaker, die de trail-stijl van nu combineert met de hardloopstijl uit de jaren 80.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. In het weekend voegen we deze samen tot de sneakers van de week. Op deze druilerige dinsdag presenteren we een paar Asics-schoenen die met iedere stijl te combineren zijn.

Asics Gel-Sonoma 15-50 in cementgrijs

De nieuwe uitvoering van deze sneakers is uitgevoerd in het cementgrijs, met subtiele rode details. Een lekkere combinatie naar onze mening. Ook prettig is de gebroken witte in plaats van maagdelijk witte buitenzolen. Niet voor niets behoort de nieuwe Gel-Sonoma 15-50 tot de Future Trail-lijn van Asics; je draagt ze ook op onverhard terrein. De veters in outdoor-stijl maken het plaatje compleet.

De sneakers vinden hun inspiratie volgens het Japanse merk in de vrije natuur. Het model is om precies te zijn geïnspireerd door het bovenwerk van de 15-50 cross-spike. De sneakers werden oorspronkelijk ontworpen voor wedstrijdlopers op allerlei terreinen. Maar met deze nieuwe aangepaste versie van de Asics Gel-Sonoma 15-50 kun je nu ook behendig door de stad en over bergpaden manoeuvreren.

Betaalbare sneakers

Voor de constructie van de sneakers heeft Asics onderdelen van de eerste twee Gel-Sonoma-trailschoenen gebruikt. Van je dagelijkse wandeling tot trektochten over rotsachtige hellingen, deze schoenen zorgen voor geavanceerde demping en grip in alle mogelijke omgevingen.

Ofschoon de Gel-Sonoma 15-50 oogt als een model uit de absolute premium-lijn van Asics, zijn de sneakers met een prijs van 130 euro relatief betaalbaar. Eerdere kleuredities koop je nu zelfs met korting, voor 78 euro.

Check ook de sneakers van de dag van gisteren: de Nike Air Max Ishod SB. Dat lees je goed, skateschoenen binnen de Air Max-familie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.