Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 22 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Twins krijgt sequel met DeVito, Schwarzenegger én een derde broer

Na meer dan drie decennia en heel veel geruchten is de kogel door de kerk: er komt een vervolg op de succesvolle Schwarzenegger-komedie Twins, genaamd Triplets. Jawel, de gebroeders Benedict blijken nog een broertje te hebben. Naast Arnold Schwarzenegger en Danny DeVito maakt Tracy Morgan het trio compleet.

Het is nog wel even wachten tot Triplets naar het grote scherm komt. De opnames vinden plaats in Boston en gaan in januari 2023 van start.

Van Twins naar Triplets

In de succesvolle komedie Twins waren de gebroeders Benedict het resultaat van een experiment: het zaad van tientallen slimme, sterke en succesvolle mannen werd gemixt en ingebracht bij een draagmoeder. Hieruit zou een soort ‘überbaby’ ontstaan. Die kwam er ook in de vorm van Julius (Arnold Schwarzenegger). Waar geen rekening mee werd gehouden, was het iets mindere resultaat: de a-atletische, criminele tweelingbroer Vincent (Danny DeVito).

twins, danny devito, arnold schwarzenegger, triplets, derde broer
Arnold Schwarzenegger en Danny DeVito in Twins (Afbeelding: Universal Pictures)

Toch vormen de tweelingbroers een onwaarschijnlijk duo dat de strijd aangaat met de georganiseerde misdaad. De komische noot van Twins zit vooral in het fysieke contrast tussen Arnold Schwarzenegger en Danny DeVito en de geweldige chemie die ze uitstralen op het witte doek.

Het verhaal van Triplets start zo’n 33 jaar later. De tweelingbroers ontdekken dat ze deel uitmaken van een drieling en nog een broer hebben. Deze broer wordt dus gespeeld door Tracy Morgan.

Tracy Morgan vervangt Eddie Murphy in Triplets

Het idee voor de nieuwe film is geboren tijdens een rendez-vous tussen Arnold Schwarzenegger en Eddie Murphy. Volgens de regisseur van de eerste film, Ivan Reitman werd tijdens dit gesprek het zaadje geplant voor de vervolgfilm Triplets, waarin een lang verloren derde broer het duo zal aanvullen. Helaas is Reitman begin dit jaar overleden. Wie de regie in handen neemt, is nog niet bekend,

Tracy Morgan, triplets, twins, arnold schwarzenegger, danny devito
Tracy Morgan vervangt Eddie Murphy, die oorspronkelijk de derde broer zou spelen (Afbeelding: ANP)

Aanvankelijk zou Eddie Murphy zelf de rol van de derde broer spelen in de Twins-sequel, maar wegens tijdgebrek van de komiek/acteur werd last-minute toch gekozen voor Tracy Morgan.

Kassa voor Arnold Schwarzenegger en Danny DeVito

Twins was een enorm succes eind jaren 80 en bracht wereldwijd zo’n 216 miljoen dollar in het laatje. Toch had filmstudio Universal dit niet zien aankomen. Van Arnold Schwarzenegger in een komische rol werd weinig verwacht. Koste wat kost wilde de geboren Oostenrijker bewijzen dat hij wel degelijk een komische rol kon spelen. Hij was zo overtuigd van zichzelf dat hij geen salaris vroeg voor de film. In plaats daarvan wilde hij 20% van de opbrengst. Danny DeVito vond dat ook een goed idee en koos voor eenzelfde constructie.

Twins werd een wereldwijd succes en bracht dus 216 miljoen dollar op. Vanwege de gekozen constructie werd het de best betaalde klus uit de complete filmcarrière van Arnold Schwarzenegger en Danny DeVito. Of Triplets net zo’n kaskraker wordt? We zullen zien!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.