Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 22 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Lubach kandidaat om legendarisch televisieprogramma te presenteren

Dik zes jaar lang hebben we kunnen genieten van Zondag met Lubach. Dat is nu voorbij. Na dertien seizoenen vindt Arjen Lubach het wel mooi geweest. Heel begrijpelijk, maar wat gaat de populaire presentator nu doen? Komt Lubach met een nieuw eigen programma, of gaat hij misschien Kopspijkers presenteren?

Dat laatste is naar verluid zeker een optie. Eerder deze week is bekend geworden dat BNNVara verkennende gesprekken aan het voeren is over de eventuele terugkeer van Kopspijkers. Een woordvoerder van de oproep maakte dit nieuws bekend. Ook Jack Spijkerman, bedenker en in het verleden presentator van Kopspijkers, is hierbij betrokken.

De terugkeer van Kopspijkers

Tussen 1998 en 2005 behoorde Kopspijkers tot één van de populairste programma’s op de Nederlandse televisie. Iedere week wierpen verschillende cabaretiers een satirische blik op actuele kwesties. Dit ging gepaard met veel leedvermaak en imitaties. Door de jaren heen werkten vele grote cabaretiers mee aan het programma zoals Najib Amhali, Peter Heerschop, Jochem Myjer, Erik van Muiswinkel, Bert Visscher, Viggo Waas en Sanne Wallis de Vries.

Kopspijkers domineerde lange tijd de zaterdagavond en trok op zijn hoogtepunt meer dan 3,5 miljoen kijkers. Aanzienlijk meer dan Zondag met Lubach dus. In 2002 won het programma de Gouden Televizier Ring en een jaar later kwam daar ook de Zilveren Nipkowschijf bij. Kortom, een groot succes. Het is dan ook niet zo gek dat er wordt gedacht aan een comeback, maar dan wel zonder Jack Spijkerman als presentator.

Tegenover Veronica Inside laat de bedenker van Kopspijkers weten dat hij inderdaad met BNNVara heeft gesproken over een terugkeer. Van het programma welteverstaan. Jack Spijkerman heeft een lange tijd geleden al aangegeven dat hij Kopspijkers zelf niet meer wil presteren. Er moet dus een nieuwe presentator komen, en ook Arjen Lubach wordt genoemd.

Arjen Lubach genoemd als mogelijke presentator

In de uitzending van Veronica Inside loopt Wilfred Genee door een lijstje met mogelijke namen die Kopspijkers kunnen gaan presenteren. Naast Arjen Lubach worden ook Patrick Lodiers en Peter Heerschop genoemd. De eerste twee hebben nog niet gereageerd op dit nieuws. Peter Heerschop heeft aan het ANP laten weten dat hij nog niet benaderd is.

De mogelijke terugkeer van Kopspijkers staat nog in de kinderschoenen, maar wie weet. Er is naast Even Tot Hier en Dit Was Het Nieuws nog wel ruimte voor nog een satirisch nieuwsprogramma. Zeker nu Zondag met Lubach definitief van de buis is. Een terugkeer van Kopspijkers met de immense populaire Arjen Lubach als presentator klinkt in ieder geval als een succesformule.

Arjen Lubach maakt ruzie op Twitter

Hoewel Arjen Lubach momenteel geen programma meer heeft, zit hij zeker niet stil. De voormalig Zondag met Lubach-presentator laat bijvoorbeeld nog regelmatig van zich horen op Twitter. Dit leidde onlangs nog tussen een opmerkelijk relletje tussen hem en cabaretier Guido Weijers. Wat er aan de hand was, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.