Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Apple heeft goud in handen met oorlogsserie Steven Spielberg

Tom Hanks, Steven Spielberg en Gary Goetzman die 22 jaar na Band of Brothers en dertien jaar na The Pacific weer de handen ineen slaan: een betere salespitch voor een oorlogsserie bestaat bijna niet. Toch is dat wat Apple je vanaf 26 januari gaat bieden met Masters of the Air, een Apple TV+ Original.

De show speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller, over de US Air Force 100th Bombardment Group.

Bloody Hundreth

Ook wel bekend als de Bloody Hundreth. Masters of the Air brengt hun waargebeurde geschiedenis tot leven. Of, zoals de Amerikanen het heerlijk overdreven Amerikaans verwoorden: “The American bomber boys who brought the war to Hitler’s doorstep.” Het regiment speelt een sleutelrol in het verslaan van nazi-Duitsland.

Apple presenteert: Masters of the Air

Alsof Hanks, Spielberg en Goetzman al niet indrukwekkend genoeg zijn als producenten, is No Time to Die-regisseur Cary Joji Fukunaga dit keer ook aan boord. Maar ja, Hollywood barst van de voorbeelden van films en series tjokvol grote namen, die alsnog enorm tegenvallen.

Liefhebbers van het betere oorlogsverhaal hoeven gelukkig niet lang geduld meer te hebben om zelf een oordeel te vellen: Masters of the Air gaat op 26 januari 2024 van start. Dan kun je direct op Apple TV+ de eerste twee afleveringen streamen. Vanaf dan krijg je elke week een nieuwe aflevering, met uiteindelijk de finale op 15 maart.

Indrukwekkende cast voor indrukwekkende oorlogsserie?

Volgens producent Gary Goetzman hebben Tom Hanks en Steven Spielberg dit oorlogsverhaal “altijd al willen visualiseren”. Een droom die nu dus uitkomt, dankzij een groot budget van Apple. Naar verluidt legt de techgigant meer dan 200 miljoen dollar neer voor wat een van de grootste prestigeseries van 2024 moet gaan worden.

Voor dat bedrag komt er in ieder geval een indrukwekkende cast opdagen. Dan hebben we het onder andere over Austin Butler (Elvis), Callum Turner, Anthony Boyle, Sam Hazeldine en Barry Keoghan. Die kun je nu in actie gaan zien, want Apple heeft zojuist een eerste bovenstaande trailer voor de ambitieuze oorlogsserie gedropt. Austin Butler heeft de grootste rol, als Major Gale Cleven.

Binnenkort op je beeldscherm

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten om ze uitgebreider in actie te zien komen: Masters of the Air gaat dus op 26 januari 2024 van start op Apple TV+ met direct twee afleveringen.

Vanaf dan krijg je elke week een nieuwe aflevering, met uiteindelijk de finale op 15 maart. In de tussentijd al trek in meer? Dan kun je ook alvast het boek gaan lezen waar de oorlogsserie op gebaseerd is. Of check deze andere iconische oorlogsserie die begin 2024 van start gaat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.