Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 10 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Tot ziens Apple Car: ingenieurs vertrekken bij bosjes

Al jaren wordt er gespeculeerd over de Apple Car. Zou ook fantastisch zijn, een zelfrijdende elektrische auto met het design van een iMac. Maar heel soepel verloopt project Titan niet. Ingenieurs vertrekken bij bosjes.

Vorig jaar werd uit de doeken gedaan dat de Apple Car een revolutionaire batterij krijgt en in 2024 in productie gaat. Of dat gaat lukken, is een tweede.

Vliegende taxi interessanter dan Apple Car

Apple heeft de afgelopen weken namelijk nog meer topingenieurs zien vertrekken bij zijn project voor een zelfrijdende elektrische auto. Het vertrek van die belangrijke technici onderstreept de uitdagingen waarmee Apple heeft te kampen bij de ontwikkeling van een eigen auto. Deze moet in 2025 op de markt gebracht worden, maar dit doel staat op losse schroeven.

De ingenieurs waren onder meer actief met radarsystemen en batterijen voor de voertuigen. Ze zijn nu overgestapt naar de start-ups voor vliegende taxi’s Joby Aviation en Archer Aviation. Eerder dit jaar gingen al minstens zes belangrijke medewerkers van het autoproject van Apple weg, waaronder voormalig leidinggevende Doug Field die naar autoconcern Ford Motor is vertrokken. Het Apple Car-project wordt nu geleid door software-ingenieur Kevin Lynch.

Nieuw aanwinsten van Tesla en BMW

Apple wist wel nieuwe mensen aan te trekken voor het project, onder wie voormalig BMW-ingenieur Ulrich Kranz. Hij werkte ook bij Canoo, een Amerikaanse start-up voor zelfrijdende elektrische auto’s. Ook een voormalige software-directeur van Tesla kwam over.

Vorige maand werd door bronnen nog gemeld dat de werkzaamheden aan het zeven jaar oude autoproject Titan aan het versnellen is. Bij die zelfrijdende Apple Car zou menselijk ingrijpen niet nodig zijn en er zijn dan ook geen stuurwiel en rem- en gaspedalen ingebouwd. Het Amerikaanse technologieconcern werkt ook aan naar eigen zeggen revolutionaire batterijtechniek voor het elektrisch aangedreven voertuig.

Lees hier meer over de meest recente plannen binnen project Titan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.