Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Wheels 22 dec 2020

Apple Car met revolutionaire batterij vanaf 2024 in productie

Er komt een dag dat je geen Apple-product in je broekzak hebt, maar dat je erin wordt vervoerd. Er is weer eens nieuws over de Apple Car en nu lijkt het menens. In 2024 gaat de zelfrijdende auto van de techgigant, met een revolutionaire batterij, in productie. Dat meldt Reuters.

Dit is precies tien jaar na de start van ‘Titan’, het project van Apple waarin de mogelijkheden voor een elektrische auto worden onderzocht.

Apple Car in 2024

Persbureau Reuters meldt dat de productie van de Apple Car gepland staat om in 2024 te beginnen. Insiders zeggen dat dit door de pandemie kan vertragen tot 2025. De zelfrijdende auto beschikt volgens het persbureau over een revolutionaire batterij.

Dat je niet zomaar een elektrische auto, laat staan een zelfrijdende, op de markt brengt en ook nog eens winst maakt, blijkt wel uit Tesla. Het kostte Elon Musk 17 jaar om winstgevend te zijn met zijn automerk. “Als er één bedrijf op de planeet is dat de middelen heeft om dit sneller te doen, dan is het waarschijnlijk Apple. Maar tegelijkertijd is het geen mobiele telefoon, daarom wordt er zoveel onderzoek gedaan”, aldus een voormalig medewerker van Project Titan tegen Reuters. De techgigant zelf weigert vooralsnog commentaar te geven op de Apple Car.

Revolutionaire monocel-batterij

Het Unique Selling Point van de Apple Car wordt de zogeheten monocel-batterij. Deze batterijtechnologie vult batterijcellen afzonderlijk, waardoor er extra ruimte wordt vrijgemaakt. De kosten van een accupakket dalen hierdoor radicaal, terwijl de actieradius radicaal stijgt.

Het blijft onduidelijk wie de Apple Car gaat assembleren. Verschillende bronnen zeggen dat het bedrijf waarschijnlijk afhankelijk is van een productiepartner om voertuigen te bouwen. Ook is er nog steeds een kans dat Apple zich beperkt tot het ontwikkelen van een autonoom rijsysteem, dat dan kan worden geïntegreerd in een auto van een traditionele autofabrikant.

🚙 Check ook: Tesla-hacker onthult realtime AR-view in zelfrijdende modus

Reageer op artikel:
Apple Car met revolutionaire batterij vanaf 2024 in productie
Sluiten