Metro
Metro Televisie 10 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Kijkers gaan stuk om vermomming undercover Alberto Stegeman

Rijlessen in ruil voor seks, het gebeurt klaarblijkelijk best vaak. De aflevering van Undercover in Nederland stond gisteravond volledig in het teken van vunzige en louche rij-instructeurs. Serieus onderwerp, maar er bleef iets anders hangen.

Twitter had vooral oog voor de bijzondere vermomming van Alberto Stegeman tijdens de confrontatie. Enigszins begrijpelijk is dat wel.

Bewapend met verborgen camera gaan Stegeman en zijn team op zoek naar rij-instructeurs die hun lessen in natura laten betalen. Zelfs met minderjarige meisjes. Iets waar de oudere mannen geen problemen mee lijken te hebben.

Confrontatie Undercover in Nederland door alter-ego

Maar kijkers van Undercover in Nederland lijken vooral onder de indruk van het alter-ego van Stegeman. De misdaadjournalist doet zich voor als Jaques ten Katen en speelt de vader van een fictief minderjarig meisje. Vermomd met witte baard, grijs haar en een geschminkt gezicht, gaat Stegeman richting de confrontatie.

Stegeman spreekt het fictieve minderjarige meisje en de man aan alsof hij de vader is. Met een hese zware stem dat bij z’n alter-ego past. Maar na de woorden „Hé Sanne”, verdwijnt al snel de hese stem en onthult Stegeman zichzelf. Kijkers verbazen zich over de vermomming, die voor slechts een paar seconden nuttig was.

De confrontatie tussen de eerste man en Stegeman loopt nog uit op wat commotie. De man wordt zelfs onwel en er moet een ambulance ingeschakeld worden. „Een confrontatie met een zeer aparte wending” , noemt Stegeman het. Ook de politieagenten die moeten optreden, herkennen de misdaadjournalist in eerste instantie niet. En Stegeman moet vermomd uitleggen wie hij is.

Vermomming Alberto Stegeman werkt op lachspieren

Later in de aflevering worden nog twee rij-instructeurs gevolgd. Zij laten wederom de rijlessen in natura betalen. „Maar niet autolessen, afwerken en weer weg”, nee de instructeurs pakken uit. Met cadeautjes, beloftes en betaalde rijlessen natuurlijk.

alberto stegeman, vermomming
De vermomming van Alberto Stegeman die kijkers niet serieus konden nemen (Afbeelding: SBS)

De laatste man krijgt ook een confrontatie met alter-ego Jaques. Met opnieuw een hese stem loopt de vermomde Stegeman op zijn ‘dochter’ Sanne af. Na een klein toneelstukje gaat ook hier de misdaadjournalist uiteindelijk verder met zijn eigen stemgeluid. „Ik ben Alberto Stegeman van Undercover in Nederland“, zegt de hij. Tegelijkertijd trekt Stegeman zijn vermomming van zijn hoofd. De rij-instructeur ontkent al zijn acties waar de misdaadjournalist op reageert. „Ik houd niet van die poppenkast.” En vooral daar lijken kijkers de humor van in te zien.

Wil je hele uitzending van Undercover in Nederland bekijken? De aflevering van gisteravond vind je hier. 

Kijkers smullen van halve finale Perfecte Plaatje, maar balen van vertrek publieksfavoriet

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.