Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 16 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Blade Runner-serie heeft een oude bekende achter het stuur

Gejuich alom: een van de populairste sciencefiction-universa krijgt er een nieuwe telg bij. Blade Runner 2099 komt eraan en dat is geen verrassing. De originele film uit 1982 behoort zonder twijfel tot het canon van het sciencefiction-genre en ook het vervolg van Denis Villeneuve, Blade Runner 2049, staat meer dan zijn mannetje. Wat is er al bekend over de nieuwe Amazon-serie?

Amazon neemt de taak op zich om de dystopische setting verder uit te diepen en krijgt daarbij hulp van een oude bekende: Ridley Scott. In tegenstelling tot de eerste film zal de regisseur niet plaatsnemen achter de camera, maar treedt hij als producer op. De vrij onervaren Silka Luisa krijgt de kans van haar leven om het project in goede banen te leiden.

Nieuwe Amazon-serie

De baas van de Amazon televisie-afdeling, Vernon Sanders, klinkt alvast enthousiast: “De eerste Blade Runner wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke sci-fi films aller tijden. We voelen ons vereerd om de Blade Runner-franchise verder voort te kunnen zetten en zijn ervan overtuigd dat Ridley Scott en Silka Louisa de geest van de twee voorgangers zullen bewaren.”

blade_runner
De originele Blade Runner (Afbeelding: Warner Bros)

Details over het verhaal wilde Sanders niet uit de doeken doen. Uit de titel kunnen we wel afleiden dat het plot van Blade Runner 2099 zich vijftig jaar na de laatste film afspeelt. Wanneer de nieuwe Amazon-serie op het scherm verschijnt en wie er zoal in meespeelt is nog niet bekend.

Blade Runner: Black Lotus

In 2021 kwam er al een CG anime binnen de franchise uit, genaamd Blade Runner: Black Lotus, maar het lijkt ons sterk dat je daarvan gehoord hebt of laat staan de serie gezien hebt. Kijk hieronder de trailer.

Black Lotus was in de Lage Landen op geen van de grote platformen te bekijken en kreeg niet bepaald positieve reviews. Een 6,1 op IMDb is nou ook niet om over naar huis te schrijven. Mocht je je toch willen wagen aan de serie, dan kun je hier een abonnement nemen op de anime-website Crunchyroll.

Hopelijk doet Blade Runner 2099 het beter in de handen van Amazon. Anders kan Elon Musk misschien een poging wagen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.