Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 1 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Auto’s van De Rijdende Rechter zijn nu spotgoedkope occasions

De Rijdende Rechter is al decennia lang een vaste waarde op de Nederlandse beeldbuis. Maar in welke auto’s rijden meester Frank Visser en zijn vervanger John Reid eigenlijk? En wat kosten ze als occasion?

Van het programma zijn al talloze afleveringen gemaakt en veel ervan zijn online eenvoudig terug te vinden. Het is dan ook een onverwachts fijn programma om te bingewatchen. Het oneindige vermaak van ruziënde buren, meetexperts van het kadaster en scheldkannonades tijdens hoorzittingen, waren voor ons aanleiding om dit artikel te schrijven.

Meester Frank Visser kwam te voet

De eerste proefaflevering werd al in 1995 uitgezonden, waarna in 1996 het eerste seizoen begon. Tijden waarin meester Frank Visser nog geen grijze, maar een bruin gekleurde haardos had. Saillant detail: in deze eerste aflevering kwam Meneer Visser te voet. En nee, hij vertrok niet te paard.

Frank Visser 1996 eerste aflevering De Rijdende Rechter
Meester Frank Visser in de eerste aflevering (Afbeelding: NCRV)
occasion Meester Frank Visser doet uitspraak John Reid de rijdende rechter
Meester Frank Visser vandaag de dag (Afbeelding: SBS6)

Later werd hij gechauffeerd naar alle boze buren. Die auto van meester Frank Visser en John Reid speelt slechts een kleine rol, maar is wel elke aflevering te zien.

De auto van De Rijdende Rechter als occasion

Het programma is al zo lang op de buis, dat verschillende modellen de revue zijn gepasseerd. We belichten alle modellen en kijken hoeveel ze nu kosten als occasion.

Peugeot 406 – 1.500 euro

In de beginperiode zagen we meester Frank Visser rijden in een Peugeot 206 uit 1997. Het betreft een dieselvariant die volgens het kentekenregister nog steeds van de eerste eigenaar is.

Frank Visser 1996 eerste aflevering De Rijdende Rechter
(Afbeelding: NCRV)

Wil je dit model nu als occasion kopen, dan heb je pech. Een sedan met dieselmotor wordt momenteel niet aangeboden. Benzinevarianten wel. Die pik je al op vanaf 1.500 euro.

Saab 9-3

Niet veel later verruilde de voorganger van John Reid zijn Peugeot voor een Saab 9-3 uit 1999. Van dat exacte model zijn nu echter geen occasions te vinden.

Saab 9-3
(Afbeelding: NCRV)

Ford Mondeo – 1.200 euro

Frank Visser is niet merktrouw, want in 2003 koos hij voor een Ford Mondeo. Deze modellen vind je op Gaspedaal al vanaf zo’n 1.200 euro.

Frank Visser auto De Rijdende Rechter
(Afbeelding: NCRV)

Volvo S80 – 1.750 euro

Het jaar erop mocht het allemaal wat meer kosten. Toen werd De Rijdende Rechter voorgereden in een decadente Volvo S80. Het goedkoopste exemplaar kost je een kleine 1.750 euro.

Frank Visser auto De Rijdende Rechter
(Afbeelding: NCRV)

Hyundai Tucson – 2.500 euro

In 2005 werd het een SUV in de vorm van een Hyundai Tucson. Opvallend genoeg zijn de kentekenplaten gelinkt aan een Hyundai Coupé uit 2004, een totaal ander model. Meester Frank Visser zal toch niet stiekem met valse platen hebben rondgereden? Anyway, je pikt een Tucson op vanaf zo’n 2.500 euro.

Hyundai Tucson
(Afbeelding: NCRV)

Citroën C5 – 1.500 euro

In 2007 switchte De Rijdende Rechter naar een Citroën C5. Een model dat je nu al vanaf zo’n 1.500 euro oppikt.

Citroën C4 Picasso – 1.700 euro

In 2008 en 2009 reed Frank Visser opnieuw een Citroën, maar ditmaal een C4 Picasso. Met hoge kilometerstanden zijn ze te vinden vanaf zo’n 1.700 euro.

Mitsubishi Outlander – 5.000 euro

In 2010 wisselde de kantonrechter naar een Mitsubishi Outlander. Als occasion vind je deze vanaf 5.000 euro.

Frank Visser auto De Rijdende Rechter
(Afbeelding: NCRV)

Chevrolet Trans Sport

In 2012 zag je Frank Visser plots in een Amerikaanse Chevrolet Trans Sport rijden. Online vinden we momenteel geen werkende exemplaren als occasion.

Frank Visser auto De Rijdende Rechter
(Afbeelding: NCRV)

Ford S-Max – 5.000 euro

In 2013, 2014 en 2015 (het laatste jaar van meester Visser bij de Rijdende Rechter) rijdt hij weer in een Ford. Ditmaal een S-Max, die je als occasion vanaf 5.000 euro koopt.

Frank Visser auto De Rijdende Rechter
(Afbeelding: NCRV)

Land Rover Defender – 20.000 euro

Nadat meester Frank Visser zijn ziel verkocht aan het commerciële SBS6, werd John Reid aangesteld als zijn vervanger. Hij tuft niet rond in een Mitsubishi of Ford, maar in een stoere Land Rover Defender. Een vergelijkbaar exemplaar kost je al gauw tussen de 20.000 en 40.000 euro.

John Reid de rijdende rechter
(Afbeelding: KRO-NCRV)

Polestar 2 – 33.000 euro

Later moest het toch wat milieuvriendelijker, en dus zie je John Reid als De Rijdende Rechter nu toeren in de elektrische Polestar 2. Als occasion te koop vanaf zo’n 33.000 euro.

John Reid de rijdende rechter
(Afbeelding: KRO-NCRV)

Auto van Michael Scott uit The Office is nu spotgoedkope occasion

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.