Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 26 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

True Detective-fans spotten AI-details die stiekem geniaal zijn

True Detective seizoen 4, met Jodie Foster in de hoofdrol, is bejubeld door recensenten. Maar die waren niet zo scherp als een aantal fans, dat een paar gedrochten van AI-posters spotte in de bejubelde HBO Max-serie. Of zijn die door kunstmatige intelligentie ontworpen posters juist onderdeel van de genialiteit?

Het vierde seizoen van True Detective heeft de maximale score van 100% op Rotten Tomatoes en komt qua niveau heel dicht bij het eerste seizoen. Maar in 2014 was er nog geen AI die voor ruis zorgde.

AI-posters in True Detective seizoen 4

Oplettende fans doen de naam van de serie True Detective in ieder geval eer aan als ware beelddetectives. Ze spotten verschillende posters die overduidelijk door AI zijn gegenereerd. De eerste die opvalt is een poster met de bandnaam Metal, duidelijk geïnspireerd op Metallica. Het bijschrift ‘2st live’ maakt het nog surrealistischer.

Een andere poster in dezelfde scène, waarop een Zuid-Koreaanse meidengroep IVE te zien is, lijkt ook snel even door AI te zijn gegenereerd. Het publiek bekritiseerde de ongewone kunstwerken in groten getale en bestempelde het als een “agressief luie” snelle manier in het decorontwerp.

“Ik moet zeggen dat het een enorme domper is om AI in een True Detective-seizoen gebruikt te zien worden om posters uit te printen,” merkt een kijker op. “Vooral omdat in een serie als deze iedereen elk stukje set-design gaat uitkammen op zoek naar aanwijzingen.”

Showrunner van HBO Max-serie reageert

Showrunner Issa López is ingegaan op de nieuwsgierigheid rond deze posters en zegt dat het verhaal achter deze kunstwerken zo ingewikkeld is dat het “een eigen seizoen zou vergen”. López verklaart dat de AI-gedrochten zijn bedoeld om het sombere en desolate leven van een jongere uit te beelden die posters moet maken voor een festival gericht op boomers. Daaronder is een discussie losgebarsten tussen fans en de showrunner van True Detective seizoen 4.

true detective seizoen 4 ai posters
(Afbeelding: X)

De complete discussie lees je hier. Check ook de geniale details in Netflix-serie Wednesday!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.